Home » D:News » Decizia luată de oficialii americani în cazul atacurilor cibernetice asupra utilizatorilor Yahoo

Decizia luată de oficialii americani în cazul atacurilor cibernetice asupra utilizatorilor Yahoo

Decizia luată de oficialii americani în cazul atacurilor cibernetice asupra utilizatorilor Yahoo
Publicat: 16.03.2017
Oficialii Departamentului american de Justiţie sunt aşteptaţi să anunţe miercuri punerile sub acuzare a suspecţilor în cel puţin una dintre seriile de atacuri cibernetice asupra unor conturi online Yahoo, potrivit unei surse, citate de Reuters.

 Bărbaţii ce urmează a fi acuzaţi locuiesc în Rusia şi Canada, potrivit sursei., cel mai probabil persoanele din Canada urmând a fi arestate, Rusia neavând un acord de extrădare cu Statele Unite, notează Mediafax.

Nu s-a putut constata dacă grupul este suspectat de atacul cibernetic asupra unui miliard de conturi online ale utilizatorilor Yahoo sau un atac separat asupra a 500 de milioane de conturi de email.

Punerile sub acuzaţie au fost pentru prima dată expuse de către Boomberg News, Yahoo şi Departamentul de Justiţie refuzând să comenteze.

 Cele două mari atacuri cibernetice, reacţia şi aducerea la cunoştinţă întârziată a companiei Yahoo, au condus la vânzarea la un preţ foarte mic a operaţiunilor de bază ale companiei americane către Verizon Communications Inc.

Atacul cibernetic a fost comis în august 2013, dar a fost depistat abia în 2016, după ce servicii de securitate americane au furnizat companiei Yahoo date furate de o terţă parte. Hackerii au reuşit să sustragă nume de utilizatori, adrese de email, numere de telefon, date de naştere, dar şi parole de acces şi răspunsuri la întrebări de securitate, a transmis Yahoo, care susţine că nu au fost sustrase informaţii despre conturi bancare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce măsuri trebuie să ia, urgent, utilizatorii de Yahoo

Înţelesul ascuns din spatele numelor marilor companii. De unde provin denumirile LEGO, Yahoo sau Pepsi

Datele importante a un miliard de utilizatori Yahoo, furate de hackeri

Yahoo a verificat în secret emailuri, la solicitarea serviciilor de spionaj

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase