Prima pagină D:News

Apa de la robinet - ar trebui să renunţăm de tot la ea?

03.29.2017 | ● Vizualizări: 4534
Sursa Wikipedia     + zoom
Galerie foto (1)

Mulţi dintre noi consumă numai apă îmbuteliată pentru băut, însă prepară mâncare şi spală fructele şi legumele cu apă de la robinet. Cât de în siguranţă suntem?

Ştim cu toţii că majoritatea fructelor şi legumelor cumpărate sunt crescute cu ajutorul pesticidelor şi fertilizatorilor chimici. Majoritatea acestora se regăsesc în coaja fructelor, dar şi în legume, iar cum multe dintre acestea se consumă cu totul este vitală îndepărtarea reziduurilor de pe ele, informează CSID.

La riscul produs de pesticide se adaugă cel al contaminării cu bacterii gen E. Coli, Listeria, Salmonella, toate cu efecte serioase asupra sănătăţii.

Cum spălăm corect fructele şi legumele?



Iată câteva reguli:

spălaţi-vă întotdeauna pe mâini înainte să spălaţi vegetalele

spălaţi şi vegetalele pe care le curăţaţi de coajă sau pe care le tăiaţi (cum ar fi pepenele), deoarece prin intermediul cuţitului bacteriile pot ajunge de pe coajă în interior

spălaţi vegetalele sub un jet de apă rece, preferabil frecându-le suprafaţa cu mâna sau cu un burete aspru

puteţi folosi o soluţie din o parte oţet şi trei părţi apă filtrată în care să ţineţi vegetalele timp de o oră

legumele cu suprafaţă neregulată trebuie ţinute obligatoriu câteva minute în apă filtrată (ex: salata, broccoli, conopida)

Citeşte continuarea în CSID!

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: