Home » D:News » Un nou raport al Naţiunilor Unite trage un semnal de alarmă: populaţia globală va ajunge aproape de 10 miliarde până în 2050 iar consecinţele pun în pericol specia umană

Un nou raport al Naţiunilor Unite trage un semnal de alarmă: populaţia globală va ajunge aproape de 10 miliarde până în 2050 iar consecinţele pun în pericol specia umană

Un nou raport al Naţiunilor Unite trage un semnal de alarmă: populaţia globală va ajunge aproape de 10 miliarde până în 2050 iar consecinţele pun în pericol specia umană
Publicat: 26.06.2017
Populaţia globală va atinge 9,7 miliarde de oameni până la jumătatea secolului XXI, conform al unui raport al O.N.U. Noul raport indică faptul că omenirea trebuie să se concentreze pe sustenabilitate pentru a asigura supravieţuirea noastră.

Progresul medicinei ne ţine în viaţă mai mult şi ne ajută să creăm generaţii cu copii mai sănătoşi, astfel populaţia globală va continua să crească, scrie Futurism.

De asemenea, până în 2030, populaţia totală a globului va fi de 8,5 miliarde.

Deşi rata de fertilitate descreşte în aproape orice zonă a planetei, speranţa de viaţă face ca populaţia să-şi menţină creşterea, deşi va exista o populaţie mai bătrână.

Creşterea semnificativă a populaţiei este îngrijorătoare în contextul în care supravieţuirea noastră depinde de multe resurse care sunt finite. Semnalul de alarmă priveşte şi efectele asupra mediului, creşterea numărului de oameni fiind asociată în mod direct cu industrializarea, poluarea şi încălzirea globală.

Această problemă a făcut ca în 2013, naturalistul britanic faimos David Attenborough să îşi exprime într-un mod foarte tranşant punctul de vedere: „oamenii sunt o boală. Ori ne limităm creşterea populaţiei ori o va face natura pentru noi”.

Fizicianul Stephen Hawking a sugerat că umanitatea trebuie să părăsească Pământul în 100 de ani.

Chiar şi dacă situaţia nu este atât de teribilă precum şi-o imaginează Hawking sau Attenborough, creşterea populaţiei globale şi refuzarea unor strategii viabile de sustenabilitate pot reprezenta reţeta unei catastrofe mondiale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

E oficial: astăzi trăiesc 7,2 miliarde de oameni. Iată când vom fi 8 miliarde şi ce se va întâmpla cu România!

Populaţia planetei aproape că va atinge numărul de 11 miliarde în 2100

Răsturnare de situaţie: populaţia lumii ar putea înregistra un declin dramatic în acest secol

Privind spre anul 2100: ce se va întâmpla cu omenirea în acest secol?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase