Home » D:News » Experţii avertizează: nu trebuie să neglijăm grăsimile, nici măcar în sezonul estival

Experţii avertizează: nu trebuie să neglijăm grăsimile, nici măcar în sezonul estival

08.01.2017
Experţii avertizează: nu trebuie să neglijăm grăsimile, nici măcar în sezonul estival
Nutriţioniştii ne avertizează că, în sezonul cald, în timpul unei curi de slăbire, ne concentrăm mai mult pe consumul de fructe şi legume şi neglijăm conţinutul grăsimilor, care au un rol foarte important în dietă. Cele mai bune surse de grăsime, pe timpul veri, sunt ouăle, lactatele şi peştele.

„Trebuie să fim foarte atenţi la conţinutul de grăsim pentru că dacă mâncăm multe fructe, aşa cum este normal, fructele coapte la soare, grăsimile nu au atât loc în dieta noastră, aşa cum au iarna. Chiar dacă nucile şi alunele sunt sănătoase, le vom păstra pentru sezonul rece şi vom rămâne la grăsimi din ouă, din produse lactate, dar mai slabe, puţin avocado, peşte oceanic, foarte mult omega 3, care ne ajută şi cu controlul inflamaţiei. Evităm sursele concentrate, putem pune o linguriţă de ulei de măsline la salate, dar nu mai mult, untul şi brânzeturile grase le vom păstra pentru sezonul rece”, a declarat pentru MEDIAFAX, Cristi Mărgărit, nutriţionist.

Specialiştii au menţionat, în cadrul evenimentului „Be Fit”, organizat de csid.ro, că trebuie să fim atenţi cum ne adaptăm mesele şi gustările din timpul vacanţelor, astfel încât să rămânem permanent hidrataţi şi în formă. „Putem merge foarte mult pe legume, alimente cu volum mare, dar cu calorii foarte puţine. Dacă vrem seminţe, putem rămâne la seminţele de pin, le putem lua ca o gustare înainte de mese.

Gustările pot ajuta şi ele să trecem mai uşor peste o perioadă lungă fără mese pentru că vara, la mesele copioase care ne aşteaptă în concedii, nu mai încap trei mese şi două gustări, nici chiar trei mese, va trebui să ne rezumăm la două mese, care vor fi mai bogate, un mic-dejun mai întârziat. Apoi, sigur, vine cina, care rămâne la latitudinea fiecăruia, putem să mâncăm tot ce ne dorim, mai ales dacă suntem într-un loc special sau avem alimente gustoase, trebuie să tinem cont să lăsăm măcar două ore între cină şi ora de culcare, astfel încât digestia să se desfăşoare în condiţii optime”, a adăugat Cristi Mărgărit.

Alături de mesele echilibrate, nutriţioniştii explică importanţa somnului chiar dacă, în lunile de vară, avem tentinţa să dormim mai puţin. „Odihna este foarte importantă, chiar dacă este vară şi de multe ori ieşim cu prietenii şi petrecem mai mult timp liber afară, ziua este mai lungă, totuşi, 7-8 ore sunt recomandate pentru a lăsa organismul să intre în repaus şi să îl lăsăm să îşi facă ritmul lui. Fără somn şi fără odihna adecvată, nu putem să ţinem niciun fel de dietă pentru că nu va avea rezultatele scontate”, a explicat pentru MEDIAFAX, Monica Duţă, ambasador Alpro. „Be Fit” este un eveniment organizat de csid.ro, la care peste 500 de participanţi au putut primi sfaturi de la nutriţionişti despre adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

 

Cele mai noi articole
Europa e din ce în ce mai bătrână – doar 16% din populaţie are între 15 şi 29 de ani
Europa e din ce în ce mai bătrână – doar 16% din populaţie are între 15 şi 29 de ani
ProSport.ro – site-ul pe care românii au petrecut cel mai mult timp! Halep, noul antrenor al ”naționalei” sau Djokovic, printre subiectele de interes major
ProSport.ro – site-ul pe care românii au petrecut cel mai mult timp! Halep, noul antrenor al ”naționalei” sau Djokovic, ...
„Muntele care arde”, focul misterios din Australia nestins de cel puțin 6.000 de ani
„Muntele care arde”, focul misterios din Australia nestins de cel puțin 6.000 de ani
Ar putea exista vreodată creaturi de mărimea lui Godzilla sau King Kong?
Ar putea exista vreodată creaturi de mărimea lui Godzilla sau King Kong?
6 instrumente spațiale care s-au ciocnit de corpuri cerești de dragul științei
6 instrumente spațiale care s-au ciocnit de corpuri cerești de dragul științei
Bulele de aer din gheața din Antarctica indică o cauză a scăderii oxigenului
Bulele de aer din gheața din Antarctica indică o cauză a scăderii oxigenului
Chiar este posibil să devii accidental alergic la carnea roșie. Explicația științifică
Chiar este posibil să devii accidental alergic la carnea roșie. Explicația științifică
Lusitania, nava care a contribuit la intrarea SUA în Primul Război Mondial
Lusitania, nava care a contribuit la intrarea SUA în Primul Război Mondial
Experții spun că Omicron este „cel mai exploziv și mai transmisibil virus din istorie”
Experții spun că Omicron este „cel mai exploziv și mai transmisibil virus din istorie”
„Soarele artificial” al Chinei a doborât un nou record mondial pentru fuziunea plasmei
„Soarele artificial” al Chinei a doborât un nou record mondial pentru fuziunea plasmei
Forțele Spetsnaz, arma cea mai de preț a Rusiei
Forțele Spetsnaz, arma cea mai de preț a Rusiei
Un vehicul electric inspirat de Tesla Cybertruck te-ar putea ajuta să cureți zăpada
Un vehicul electric inspirat de Tesla Cybertruck te-ar putea ajuta să cureți zăpada
Un dietetician explică de ce nu toate caloriile sunt la fel
Un dietetician explică de ce nu toate caloriile sunt la fel
Masculii tineri de elefant își controlează agresivitatea dacă în apropiere se află masculi mai în vârstă
Masculii tineri de elefant își controlează agresivitatea dacă în apropiere se află masculi mai în vârstă
Primul preşedinte american care a fost SILIT să îşi dea demisia
Primul preşedinte american care a fost SILIT să îşi dea demisia
Antenele de satelit Starlink ale lui Elon Musk, „un adevărat magnet” pentru pisici
Antenele de satelit Starlink ale lui Elon Musk, „un adevărat magnet” pentru pisici
Mercedes a dezvăluit o mașină electrică ce ar putea să depăşească bariera de 1.000 km autonomie
Mercedes a dezvăluit o mașină electrică ce ar putea să depăşească bariera de 1.000 km autonomie
Când va fi gata vaccinul-plasture împotriva Covid-19 dezvoltat de elvețieni
Când va fi gata vaccinul-plasture împotriva Covid-19 dezvoltat de elvețieni