Home » D:News » Elevii români au obţinut două medalii de aur şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică

Elevii români au obţinut două medalii de aur şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică

Elevii români au obţinut două medalii de aur şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică
Publicat: 05.08.2017
Lotul olimpic al României a obţinut două medalii de aur şi două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată la Teheran, în Iran, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Medaliile de aur au fost obţinute de Ştefan Constantin-Buliga, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, şi Tamio Vesa-Nakajima, de la Liceul Vocaţional Pedagogic „N. Bolcaş” din Beiuş, judeţul Bihor, laureat cu aur şi la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) din acest an, potrivit Mediafax.

Costin Andrei Oncescu, elev la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, şi Andrei Costin Constantinescu, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au obţinut medalii de bronz.

Echipa României a fost însoţită şi coordonată de Szabó Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin/ISJ Mureş) şi Răzvan-Dan Sălăjan (student la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca).

„Datorită acestor performanţe, România a depăşit borna „100” în privinţa medaliilor cucerite la Olimpiada Internaţionale de Informatică şi îşi consolidează poziţia a patra în clasamentulall times, având 103 medalii: 30 de aur, 45 de argint şi 28 de bronz”, conform MEN.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase