Home » D:News » Peste 3.000 de elevi români, finanţaţi cu peste un milion de lei prin programul ”Hai la Olimpiadă!”

Peste 3.000 de elevi români, finanţaţi cu peste un milion de lei prin programul ”Hai la Olimpiadă!”

Peste 3.000 de elevi români, finanţaţi cu peste un milion de lei prin programul ”Hai la Olimpiadă!”
Publicat: 09.08.2017
Un număr de peste 3.000 de elevi au fost susţinuţi financiar în acest an la pregătirea la Matematică, Informatică şi Fizică, prin intermediul Programului „Hai la Olimpiadă!”. Investiţia s-a ridicat la peste un milion de lei. O parte din această sumă a fost dedicată pregătirii loturilor naţionale la Olimpiadele Internaţionale de Fizică şi Matematică, unde elevii români au obţinut rezultate excepţionale - patru medalii de aur, patru de argint şi două de bronz.
În anul şcolar 2016-2017, programul „Hai la Olimpiadă!”, susţinut de Fundaţia eMAG şi BCR, a investit 1.052.000 lei în pregătirea la Matematică, Informatică şi Fizică, a 3.286 de elevi din 12 oraşe din ţară. Totodată, programul a susţinut şi pregătirea echipelor participante la Olimpiadele Internaţionale de Fizică şi Matematică, la Olimpiada Europeană de Fizică.
La cea de-a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, care s-a desfăşurat la Yogyakarta, în Indonesia, şi la care au participat elevi din 88 de ţări, echipa României s-a clasat pe primul loc în Europa şi în primele 5 din lume. Toţi elevii care au făcut parte din lotul naţional de Fizică al României s-au întors acasă cu medalii: patru de aur şi una de argint. Anca Drăgulescu, Radu Răzvan Octavian, Petru Cotruţ şi Andrei Radu au câştigat medalii de aur, iar Sebastian Leontică a obţinut o medalie de argint.
 
Trei medalii de argint şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică
 
La ediţia din 2017 a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, care a avut loc la Rio de Janeiro, Brazilia, elevii români au obţinut şase premii: trei medalii de argint, două de bronz şi o menţiune. Medaliile de argint au fost câştigate de Filip Alexandru Ion, Mihnea Gabriel Doica şi Ştefan Tudose, iar cele de bronz au fost obţinute de Ciprian Mircea Bonciocat şi de Mihnea Andrei Ocian. Menţiunea a fost obţinută de Alexandra Timofte.
 
„Aceste rezultate confirmă încă odată că în România există atât copii cu potenţial pentru perfomanţă, cât şi profesori care ştiu să-i descopere şi să le cultive pasiunea pentru ştiinţă. Medaliile obţinute de echipele româneşti la cele mai importante competiţii internaţionale ne motivează să ducem programul ”Hai la Olimpiadă!” mai departe; performanţa nu este posibilă fără susţinere iar, pe de altă parte, prin implementarea centrelor de pregătire în cât mai multe oraşe urmărim ca toţi copiii cu potenţial să aibă şansa pregătirii la nivel competitiv”, a declarat Tudor Vlad, Preşedintele Fundaţiei eMAG pentru Educaţie.
 
„Felicităm olimpicii pentru performanţa obţinută şi ne bucurăm că prin susţinerea programului Hai la Olimpiadă! putem contribui la pregătirea unor copii şi tineri cu potenţial foarte mare. Vom continua să îi susţinem pentru că ne dau încredere şi pentru că sunt modele de determinare şi dorinţă de a reuşi pentru noi toţi”, spune Nicoleta Deliu, Şef Departament Comunicare Corporativă şi Afaceri Comunitare, BCR.
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase