Home » D:News » Ce trebuie să faci ca să îţi păstrezi creierul sănătos şi să îţi îmbunătăţeşti memoria

Ce trebuie să faci ca să îţi păstrezi creierul sănătos şi să îţi îmbunătăţeşti memoria

Ce trebuie să faci ca să îţi păstrezi creierul sănătos şi să îţi îmbunătăţeşti memoria
Publicat: 13.08.2017
Uitarea intervine ca o supapă care lasă să se elimine ceea ce nu mai corespunde noilor solicitări puse în fata individului. Uitarea treptată, graduală a anumitor informaţii contribuie la echilibrarea sistemului cognitiv al individului.

Cum combatem uitarea?

Pentru a putea combate uitarea este bine să cunoaştem cauzele ei (învăţare neraţională, stari de oboseală, surmenaj, anxietate, etc). Este necesar să combatem nu orice fel de uitare, ci doar pe aceea care împiedică adaptarea corespunzătoare la solicitările mediului. Mai jos vom indica câteva modalităţi de combatere a uitării.

 

Citeşte!

Lecturarea unei cărţi nu este doar o modalitate foarte bună de a vă relaxa după o zi lungă. Un studiu publicat în 2013 sugerează că cei care adoră să citească au un risc mai scăzut de declin cognitiv spre sfârşitul vieţii decât cei care nu agreează cititul.

Mişcarea face bine

Activitatea fizică este bună atât pentru menţinerea siluetei, cât şi pentru creier. Un studiu recent menţionează beneficiile mersului pe jos care scad cu 50 % riscul de degenerare cerebrală şi Alzheimer. Alergatul uşor, mersul alert şi chiar numai plimbările uşoare pun sângele mult mai bine în circulaţie. Astfel, cu minimum de efort puteţi obţine beneficii enorme pentru întreg organismul şi mai ales pentru creier.

„Ca să îmbătrânim sănătos, creierul e bine să aibă o rezervă cognitivă cât mai mare, cât mai multe circuite şi reţele neuronale, şi atunci ieşind, făcând mişcare, socializând sau muncind până târziu, în creier sunt mai multe reţele şi dacă se întâmplă să îmbătrâneşti, ai o rezervă care să te ţină o vreme şi să acoperi deficitul” spune dr. Margareta Coşurba, medic primar neurolog.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase