Home » D:News » Simbolul Braşovului a rămas în beznă

Simbolul Braşovului a rămas în beznă

Simbolul Braşovului a rămas în beznă
Publicat: 18.08.2017
Literele luminoase de pe Muntele Tâmpa, cu inscripţia „BRAŞOV”, nu se mai aprind, iar autorităţile au decis să verifice, joi, instalaţia pentru a identifica de unde a apărut defecţiunea şi cât de repede poate fi remediată.
Inscripţia „BRAŞOV”, din vârful Muntelui Tâmpa, care a devenit un simbol pentru oraşul de la poalele masivului, a rămas în beznă, relatează Mediafax. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov, care administrează instalaţia, au constatat defecţiunea abia după ce braşovenii au început să sesizeze în spaţiul public că literele nu mai sunt luminate. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că joi se va face o verificare în teren, ţinând cont că nu se cunoaşte cauza defecţiunii.
 
„În baza documentelor tehnice de la Consiliul Judeţean, care administrează această instalaţie, şi a verificării în teren, vom stabili unde a apărut defecţiunea şi, cu ajutorul celor de la Electrica, o să o remediem”, a spus Gabor.
 
Reprezentanţii CJ Braşov iau în calcul şi posibilitatea ca turiştii teribilişti să fie de vină pentru stingerea luminilor, pentru că, atunci când s-au urcat pe litere, au distrus senzorii. Această variantă este exclusă de rangerul Agenţiei Metropolitane Braşov, Viorel Mihai, care a spus că, pentru a nu permite accesul la litere, a fost montată o poartă, care este permanent încuiată.
 
Viorel Mihai a mai afirmat că posibile cauze a defecţiunii pot fi un scurt-circuit la reţeaua de alimentare cu energie electrică sau arderea unei siguranţe.
 
„Alimentarea cu energie electrică a literelor se face printr-o reţea subterană, iar pentru a se identifica zona afectată va fi nevoie de persoane calificate şi de o aparatură specială. De-a lungul timpului s-au mai ars din corpurile de iluminat, dar acestea au fost schimbate imediat. De data aceasta este vorba de o defecţiune mai complicată, iar pentru remedierea ei este nevoie de intervenţia unei firme de specialitate”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Viorel Mihai, rangerul Agenţiei Metropolitane Braşov, care are în custodie aria protejată Tâmpa
 
Inscripţia de pe Tâmpa a fost montată prima dată în anul 2004, de Consiliul Judeţean Braşov, dar era mai şubredă şi a fost deteriorată de vânt, fiind refăcută în anul 2006. Fiecare literă are o înălţime de 6 metri, iar iluminatul se face cu ajutorul unor becuri de mare putere. Tot la începutul anilor 2000 au fost instalate catargul pentru drapel şi laserul de pe Tâmpa, care din păcate s-a defectat la scurt timp şi nu a mai fost înlocuit.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase