Home » D:News » Cel mai mare asteroid observat de NASA va trece prin apropierea Pământului pe 1 septembrie

Cel mai mare asteroid observat de NASA va trece prin apropierea Pământului pe 1 septembrie

Cel mai mare asteroid observat de NASA va trece prin apropierea Pământului pe 1 septembrie
Publicat: 24.08.2017
După spectaculoasa eclipsă totală de Soare, un alt fenomen astronomic important va avea loc la începutul lunii septembrie. Asteroidul Florence va trece pe lângă Pământ la o distanţă de aproximativ 7 milioane de kilometri.

Asteroidul Florence are o lăţime de peste 4 kilometri, fiind cel mai mare asteroid urmărit de către  Jet Propulsion Laboratory din cadrul NASA, relatează AL

,,Deşi mulţi asteroizi au trecut la distanţe mult mai mici de Pământ faţă de Florence, toate aceste obiecte spaţiale au avut dimensiuni mult mai reduse. Florence este cel mai mare asteroid care va trece la o distanţă atât de apropiată de Pământ de la înfiinţarea programului de observare a asteroizilor din cadrul NASA,” declară Paul Chodas, manager din cadrul Centrului pentru Studierea Obiectelor aflate în Apropierea Pământului. 

Mărimea asteroidului şi apropierea sa de Pământ le va permite cercetătorilor să studieze de aproape obiectul. Cu ajutorul Goldstone Solar System Radar din California cercetătorii vor obţine imagini cu asteroidul. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase