Home » D:News » Detalii puţin ştiute despre celebrii strugurii Grenache (Garnacha)

Detalii puţin ştiute despre celebrii strugurii Grenache (Garnacha)

Detalii puţin ştiute despre celebrii strugurii Grenache (Garnacha)
Publicat: 23.08.2017
Grenache, sau aşa cum este cunoscut sub numele său spaniol, Garnacha, este unul dintre cele mai răspândite soiuri de struguri roşii din lume.

Este, de asemenea, unul dintre ingredientele cheie din unele dintre cele mai renumite vinuri ale lumii, unul dintre ele fiind faimosul amestec francez Châteauneuf-du-Pape, scrie Gustarte.

Grenache este cunoscut pentru aromele sale de fructe de pădure – căpşuni, zmeură – şi note de ardei iute, multe persoane spunând că vinul are o aromă inconfundabilă de fructe.

Strugurii Garnacha s-au născut în regiunea nordică a Spaniei, cunoscută sub numele de Aragon. Acolo, strugurii au început să fie cultivaţi şi au fost iniţial folosiţi atât pentru vinuri simple, cât şi pentru amestecuri.

Datorită locaţiei regiunii Aragon la graniţa cu Franţa, Garnacha a călătorit peste Munţii Pirinei şi a găsit o altă locuinţă în regiunea Languedoc-Roussillon din sudul Franţei. Ca urmare a diferenţei de limbă, francezii au numit strugurii Grenache (numele său mai cunoscut astăzi) şi din Languedoc, strugurii au călătorit în regiunea Rhone, unde a devenit faimos.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase