Finalul surprinzător prezis de neurologi privind MECIUL de BOX dintre Mayweather şi McGregor

25 08. 2017, 00:00

Spectacolul acestui meci de box este redat de faptul că, în ring, se vor înfrunta un campion la box şi unul dintre cei mai populari luptători de MMA. Deşi McGregor este cu 11 ani mai tânăr decât oponentul său, Mayweather, conform expertizei neurologilor, meciul se va încheia cu victoria boxerului american, relatează Business Insider. 

Conform analizelor realizate de experţi, creierul sportivilor, fie din box sau tenis, necesită un anumit timp de gândire pentru a detemina traiectoria mingii sau, în cazul de faţă, a loviturii. În funcţie de antrenamentul sportivului, acest tip de reacţie poate fi mai rapidă sau mai lentă. 

Creierul unui sportiv antrenat se adaptează situaţiei pentru a ”citi” intenţia oponentului. Puterea de anticipare a sportivilor experimentaţi este motivul pentru care aceştia pot părea uneori că sunt personaje din filmul Matrix. Deşi oponentul este un sportiv rapid, nu va putea învinge un creier experimentat în care sunt stocate sute de mişcări şi traiectorii de atac. 

Un eveniment asemănător a avut loc în timpul înfruntării din urmă cu 50 de ani dintre Muhammad Ali şi Jim Brown. Deşi Brown era o legendă a Ligii Naţionale de Fotbal din SUA şi avea abilităţile şi agilitatea unui astfel de sportiv, Muhammad Ali a reuşit prin intermediul unei combinaţii de două lovituri să-i oprească ritmul alert. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Pentru a 9-a oară în Cartea Recordurilor. Comentatorul sportiv Ilie Dobre a fost desemnat „Cel mai de succes comentator sportiv de radio din lume”
 
Un bărbat continuă să practice sport chiar dacă nu are puls – VIDEO
 
Paralimpicul suedez Aron Andersona a ajuns la Polul Sud în scaunul cu rotile
 
Michael Phelps a egalat la JO de la Rio un record vechi de 2.000 de ani