Prima pagină D:News

Care este sursa migrenelor şi cum putem scăpa de ele

Simona Tudorache 09.01.2017 | ● Vizualizări: 796
Sursa: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Durerile de cap afectează jumătate dintre oameni cel puţin o dată pe lună. Indiferent dacă este vorba despre o migrenă sau o durere de cap din cauza tensiunii, simptomele interferează cu viaţa ta şi te ţin departe de lucrurile care contează cel mai mult.

"Pentru a evita o durere de cap gravă, încercaţi să trataţi simptomele imediat ce apar", spune medicul Lisa Nocera.
 
1. S-ar putea să aveţi o sensibilitate la ciocolată
 
Migrenele sunt dureri de cap severe, care dau pulsaţii şi sunt de trei ori mai frecvente la femei decât la bărbaţi. Migrenele pot avea la bază mai multe cauze, spre exemplu alergiile la alimente, cum ar fi ciocolata sau un ameliorator de aromă, numit MSG, sau perioada aceea din lună. De asemenea, stresul şi epuizarea pot provoca o cefalee. Migrenele sunt adesea mai dureroase pe o parte a capului şi pot include: greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină sau sunete, vedere neclară.
 
Dacă vreţi să aflaţi cauza migrenelor, păstraţi un calendar. Scrieţi ce aţi făcut şi ce aţi mâncat în ziua fiecărui atac, precum şi pastilele pe care le-aţi luat. Apoi, mergeţi la medic şi discutaţi despre opţiunile de tratament.
 
2. E perioada aceea din lună
 
Te-ai întrebat de ce te alegi cu o durere de cap în acelaşi timp din fiecare lună? Durerile de cap din perioada menstruaţiei sunt cauzate de o scădere a hormonului estrogen, care apare la debutul acestei perioade. În general, puteţi să menţineţi durerile sub control cu aceste obiceiuri.
 
A. Păstrează un program regulat de 7 până la 8 ore de somn în fiecare noapte.
 
B. Nu renunţa la micul dejun şi la gustările bogate în proteine, astfel vei reuşi să menţii stabil zahărul din sânge.
 
C. Dacă simptomele nu se ameliorează datorită medicamentelor sau schimbarilor survenite în stilul tău de viaţă, medicul îţi poate recomanda anumite tratamente hormonale.
 
Află continuarea din CSID
, 

 

Tag-uri: migrene | durere | simptome | cauza

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI