Home » D:News » Decizia Chinei răstoarnă industria automobilelor pe benzină şi motorină. Demersul surprinzător al asiaticilor

Decizia Chinei răstoarnă industria automobilelor pe benzină şi motorină. Demersul surprinzător al asiaticilor

Decizia Chinei răstoarnă industria automobilelor pe benzină şi motorină. Demersul surprinzător al asiaticilor
Publicat: 14.09.2017
China doreşte să se alăture unei liste în creştere a ţărilor care doresc să interzică maşinile care merg pe combustibil fosil, ceea ce înseamnă o lovitură puternică pentru industria maşinilor tradiţionale.

Din 2009, China are cea mai mare piaţă a maşinilor mici, iar în ritmul prezent această piaţă chineză ar creşte cu 30% până în 2025, scrie Science Alert.

De asemenea, China nu are numai cea mai mare piaţă de automobile din lume, ci şi cea mai mare piaţă de automobile electrice, fiind cu mult înaintea Statelor Unite, care se află pe locul 2.

Chinezii nu au stabilit o dată când acest lucru se va întâmpla. „Unele ţări au stabilit o dată în care vor opri producţia şi vânzările pentru maşinile tradiţionale”, a precizat Xin Guobin, un oficial chinez. „Ministerul industriei a început cercetarea relevantă care va stabili o astfel de dată. Aceste cercetări vor aduce schimbări profunde în industria noastră a automobilelor”, adaugă acesta.

Alte ţări care au anunţat interzicerea acestor maşini sunt Marea Britanie şi Franţa, care au promis o limită în 2040. India plănuieşte să aibă doar maşini electrice în 2030, iar Norvegia are pretenţii mai ridicate. Aceştia susţin că până în 2025 doresc să renunţe total la maşinile tradiţionale.

Acest demers are şi o altă miză. În prezent, China face eforturi susţinute de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, reuşind să reducă consumul de cărbune. Acum doreşte să reducă şi dependenţa de petrol importat, fiind aici pe locul 2 după SUA.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Aceasta este cea mai puternică maşină electrică, mai rapidă decât Ferrari. În cât timp ajunge la 100 km/h

Ţara în care maşinile pe benzină şi motorină vor fi interzise

Tehnologia care va REVOLUŢIONA industria energetică: o nouă centrală electrică arde combustibil fosil cu zero emisii de dioxid de carbon

O nouă tehnologie poate revoluţiona maşinile electrice: bateriile care se încarcă instant

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase