Home » D:News » Ce remedii naturale există pentru a combate durerile de cap

Ce remedii naturale există pentru a combate durerile de cap

Ce remedii naturale există pentru a combate durerile de cap
Publicat: 07.10.2017
Pastilele nu reprezintă însă singura soluţie pentru a scăpa de o durere de cap sau de o migrenă, care, de multe ori, vine cu greţuri, vărsături, sensibilitate la lumină şi sunete. În general, poţi combate durerile de cap şi cu ajutorul remediilor naturale. Ba mai mult, le poţi chiar preveni.

Fă schimbări în dietă. Înainte de a recurge la analgezice, încercă să lupţi contra durerilor de cap cu o dietă potrivită. Adăugă mai multe alimente care conţin magneziu, cum ar fi legumele verzi cereale integrale, şi riboflavină (vitamina B2), care se găseşte în laptele cu conţinut scăzut de grăsimi şi în ouă. Încercă să elimini acele alimente care pot declanşa migrenele. Înainte de toate, e însă esenţial să te asigură că dieta pe care o ai este una echilibrată.  

Optează pentru plante. Unele plante medicinale pot juca un rol esenţial în  ameliorarea durerii. Ghimbirul ajută la combaterea simptomelor date de migrene şi lucrează ca un antiinflamator, în timp ce spilcuţa (iarba fetei) ajută la reducerea constricţiei vaselor de sânge, care contribuie la declanşarea durerii de cap.
De asemenea, te poţi masa pe frunte cu ului de mentă, pentru că îţi dă o stare de relaxare, dar nu numai atât. Datorită proprietăţii sale antiinflamatorii calmează durerea şi detensionează muşchii.

Mergi la  yoga. Suferi de cefalee cronică? Mergi săptămânal la yoga sau încearcă să o practici acasă. Cercetările sugerează că mişcările de yoga pot reduce intensitatea şi frecvenţa migrenelor şi pot, de asemenea, să te ajute să reduci nevoia de medicamente. De asemenea, Yoga poate fi aliatul tău şi în lupta cu stresul, una dintre cauzele majore ale durerii de cap.

Încearcă acupunctura. Acele mici, subţiri, care se folosesc în forma antică a medicinei chineze pot oferi beneficii mari atunci când vine vorba de migrene şi dureri de cap. Un nou studiu demonstrează că acupunctura poate ajuta la prevenirea atacurilor şi, spre deosebire de pastile, nu are efecte secundare.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase