Home » D:News » La ce riscuri îşi expun fătul, femeile însărcinate vegetariene

La ce riscuri îşi expun fătul, femeile însărcinate vegetariene

La ce riscuri îşi expun fătul, femeile însărcinate vegetariene
Publicat: 16.10.2017
Viitoarele mame care sunt vegetariene prezintă un risc ridicat de a naşte copii predispuşi la dependenţa de droguri, pentru că, în timpul dezvoltării intrauterine, ei duc lipsă de vitamina B12, arată o cercetare recentă.
Studiul, realizat de National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, arată că adolescenţii ale căror mame nu au mâncat carne în timpul sarcinii prezintă un risc crescut de depedenţă la diverse substanţe. 
 
De fapt, ei sunt mai predispuşi consumului de alcool, de canabis şi fumatului, decât sunt cei de-o vârstă cu ei ale căror mame au consumat carne în timpul sarcinii. 
 
Totuşi, autorităţile sanitare din Marea Britanie au declarat că este nevoie de cercetări suplimentare înainte de tragerea unor concluzii definitive. 
 
În cadrul cercetării citate au fost monitorizaţi aproximativ 15.000 de copii născuţi în zona Bristol între 1991 şi 1992 şi s-a realizat comparaţia între copiii mamelor vegetariene şi cei al mamelor care consumau carne. 
 
Au fost evaluaţi 5.246 de copii, cu o vârstă medie de 15.5 ani, scrie Gândul.ro.
 
În urma evaluării, cercetătorii au descoperit o legătură între vegetarianismul din timpul sarcinii şi riscul crescut de depedenţă de diverse substanţe în cazul copiilor născuţi de acele mame. 
 
În contextul în care renunţarea la carne a devenit tot mai populară în rândul populaţiei, specialiştii atrag atenţia asupra acestor concluzii, care, deşi nu sunt finale, ar trebui să le pună pe gânduri pe femeile vegetariene care doresc să rămână însărcinate.
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase