Home » D:News » Ţara din Europa care ar putea renunţa complet la cash din 2023

Ţara din Europa care ar putea renunţa complet la cash din 2023

Ţara din Europa care ar putea renunţa complet la cash din 2023
Publicat: 24.10.2017
În acest moment, doar 18% din totalitatea tranzacţiilor efectuate pe teritoriul ţării implică bancnotele fizice, informează World Economic Forum.

Suedia ar putea renunţa complet la plata cash începând cu anul 2023, scrie Gândul

Trecerea la un sistem bazat exclusiv pe plăţi electronice ar putea reduce infracţiunile de tâlhărie, ar putea accelera plăţile şi le-ar face oamenilor viaţa mai uşoară prin faptul că nu ar mai trebui să aibă întotdeauna buzunarele pline de monede şi bancnote reale.

Cei mai importanţi factori care au dus la evoluţia plăţilor electronice sunt dezvoltarea infrastructurii, a noilor tehnologii, dar şi noile legislaţii care au accesibilizat acest proces. În Suedia suma de bani pusă în circulaţie la nivel naţional este deja în scădere.

Până şi în autobuze plata cash a fost deja de mult interzisă, asta în special pentru a asigura siguranţa şoferilor.

Totuşi, nu toată lumea e prea fericită cu aceste schimbări, 3 din 10 oameni percepând în mod negativ această modificare fiscală, există îngrijorări referitoare la securitatea cibernetică, iar unii pur şi simplu încă preferă cash-ul. Turiştii şi imigranţii, de exemplu, s-ar putea adapta mai greoi la o societate fără bani fizici.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase