Home » D:News » Un afacerist chinez a dorit să impresioneze: a dat 7600 de lire pe un pahar de whisky şi a aflat că e fals

Un afacerist chinez a dorit să impresioneze: a dat 7600 de lire pe un pahar de whisky şi a aflat că e fals

Un afacerist chinez a dorit să impresioneze: a dat 7600 de lire pe un pahar de whisky şi a aflat că e fals
Publicat: 07.11.2017
Un milionar chinez a descoperit că a plătit 7600 de lire sterline pentru un shot de whisky contrafăcut.

Chinezul a crezut că se va bucura de o băutură specială, Special Reserve de la The Macallan Distillery, din 1878. A participat la o degustare, în Elveţia la Waldhaus Hotel din St. Moritz. Sticla din care I s-a turnat shot-ul ar fi trebuit să fie cea mai scumpă din lume, valorea ei fiind de 227.000 lire sterline, scrie Gustarte.

După eveniment pe internet au apărut fotografii în care Zhang Wei, în vârstă de 36 de ani, se bucura de ceea ce credea a fi foarte rar şi valoros. Experţii au început să privească mai cu atenţie fotografiile şi l-au contactat pe chinez, rugându-l să facă nişte teste suplimentare pentru că se observa o discrepanţă prea mare între etichetă şi dop. În cele din urmă au reuşit şi au aflat că, de fapt, băutura atât de specială a fost produsă în 1970.

Nu numai că nu a fost produs cu un secol în urmă, dar nici calitatea lui nu era foarte mare, fiind un amestec banal de băuturi de la mai multe distilerii.

După depistarea şi dovedirea falsului, organizatorii degustării i-au înapoiat banii omului de afaceri.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase