Home » D:News » Ţara din vestul Europei cu cel mai mare număr de persoane obeze

Ţara din vestul Europei cu cel mai mare număr de persoane obeze

Publicat: 14.11.2017
Ţara din vestul Europei cu cel mai mare număr de persoane obeze
Marea Britanie este ţara cu cel mai înalt nivel de obezitate din Europa de Vest, rata obezităţii crescând mai rapid decât în oricare altă ţară dezvoltată, arată datele raportului anual de sănătate publică al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.
Rata obezităţii aproape s-a dublat în Marea Britanie în ultimii 17 ani, a crescut cu 92% din anul 1990 şi până în prezent.  Potrivit acestui raport, 26,9% din populaţia britanică are un indice de masă corporală de 30 şi mai mult. 

Tam Fry, preşedintele Forumului Naţional pentru Obezitate, afirmă că vina pentru aceste date negative o poartă guvernele britanice, care nu au făcut nimic în aceşti ani pentru a combate obezitatea. 

„Azi avem o încercare patetică a administraţiei Guvernului lui Theresa May de a lua măsuri astfel încât să nu se adeverească prognozele care spun că până în anul 2050 jumătate din populaţia Marii Britanii va fi obeză”, a declarat Tam Fry, potrivit The Guardian.
 
Alături de fumat, obezitatea este un alt factor important asociat cu cele mai frecvente cauze ale mortalităţii în lumea modernă: cancerul, atacurile de cord, accidentele vasculare, cerebrale şi diabetul.
 
Raportul OCDE arată că Marea Britanie are a 11-a cea mai mare rată a mortalităţii la cancer din lume, cu 221,9 decese la 100.000 de persoane. Totodată, în ultimii cinci ani în Anglia a crescut cu 11% numărul femeilor care nasc prin cezariană, iar una dintre cauze fiind, de asemenea, obezitatea. 
 
Potrivit raportului cel mai înalt nivel de obezitate este în Statele Unite ale Americii (38%), care sunt urmate de Mexic, Noua Zeelandă, Ungaria şi Australia.
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase