Home » D:News » Care este motivul pentru care vinul roşu agravează migrenele

Care este motivul pentru care vinul roşu agravează migrenele

Care este motivul pentru care vinul roşu agravează migrenele
Publicat: 08.01.2018
Vinul roşu rămâne băutura preferată de oamenii din întreaga lume. Cu toate astea, sunt persoane care pot bea o sticlă întreagă fără să aibă vreo problemă, iar altele încep să se lupte imediat cu o durere crâncenă de cap.

În cazul mahmurelii apar durerile de cap, ameţelile, stările de vomă, setea excesivă, senzaţia de gură uscată, oboseala, crampele musculare. Toate acestea vin pentru că organismul nostru digeră alcoolul. Potrivit publicaţiei Scientific American, vinul este una dintre băuturile care poate da mahmureli severe.

Durerea de cap apărută în urma consumului de vin roşu este diferită de cea dată de mahmureală. Diferenţa majoră este că apare imediat ce alcoolul este ingerat. Nici nu apuci să bei mult şi ajungi să te simţi mahmur.

Vinurile conţin cantităţi diferite de sulfiţi care sunt folosite pe post de conservanţi, dar şi cu rol de antioxidanţi şi proprietăţi antimicrobiene. În Uniunea Europeană cantitatea pe care un producător o poate folosi este limitată în funcţie de tipul de vin. Pentru vinul dulce este permisă cea mai mare cantitate, în schimb ce vinul roşu ar trebui să aibă cel mai mic nivel de sulfiţi. Majoritatea crede că aceştia sunt vinovaţi pentru durerile de cap, însă nu există dovezi ştiinţifice în acest sens.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase