Home » D:News » Cel puţin 3 din 5 persoane care încearcă să fumeze o ţigară devin dependente

Cel puţin 3 din 5 persoane care încearcă să fumeze o ţigară devin dependente

Cel puţin 3 din 5 persoane care încearcă să fumeze o ţigară devin dependente
Publicat: 12.01.2018
Cel puţin 61% dintre persoanele care încearcă să fumeze o ţigară devin, cel puţin temporar, dependenţi, sugerează rezultatele unui studiu realizat de Universitatea Queen Mary din Londra.

Descoperirea a fost realizată în urma analizării a 215.000 de participanţi şi furnizează detalii importante cu privire la reducerea experimentării fumatului în rândul adolescenţilor, informează ScienceDaily. 

”Este pentru prima oară când avem dovezi considerabile ce sugerează că o singură ţigară fumată poate provoca dependenţă temporală,” a declarat profesorul Peter Hajek din cadrul universităţii. ”În cadrul dezvoltării oricărui tip de comportament de dependenţă, tranziţia de la o simplă experimentare la un obicei zilnic este foarte importantă, deoarece în acel moment o activitate recreaţională devine o necesitate compulsivă. Am descoperit că trecerea de la  ţigară>> la > este extrem de mare. Aşadar ar trebui prevenită în primul rând experimentarea,” a adăugat el. 

În cadrul studiului au fost utilizate baze de date din cadrul a opt cercetări realizate în Marea Britanie, SUA, Australia şi Noua Zeelandă. 

Aproximativ 60% dintre participanţi au afirmat că au încercat cel puţin o dată să fumeze, iar 68% dintre participanţi au declarat că au ajuns să fumeze zilnic. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase