Prima pagină D:News

Ce recomandă medicii să consumi atunci când ai indigestie

Redactia Descopera.ro | 01.29.2018 | ● Vizualizări: 1107

Indigestia, cunoscută sub denumirea medicală de dispepsie, este o patologie des întâlnită la omul modern. Cauzele sunt diverse, dar, predominant, indigestiile sunt determinate de combinaţiile incorecte ale alimentelor, de activitatea insuficientă a enzimelor biliare, de tulburările florei microbiene, sau de alte afecţiuni care au ca şi consecinţă o prelucrare incompletă a alimentelor la nivelul intestinului subţire.

Simptomele indigestiei sunt diverse, dar printre acestea se numără tranzitul întârziat, scaunele apoase, arsurile, greţuri sau vărsăturile, senzaţia de balonare, gustul, iar uneori febra.
 
În cele mai multe cazuri, simptomele apar la  2-3 ore după o masă copioasă, cu alimente greu de digerat (ouă, maioneză, carne grasă, mezeluri, vânat, preparate picante) sau în timpul nopţii.
 
În cazul în care apar simptome sugestive de indigestie, este important să consumăm, în opinia nutriţionistului Florin Ioan Bălănică, anumite alimente şi să respectăm unele reguli pentru a ameliora simptomatologia. Iată ce spune specialistul pentru CSID!
 
Îi îndrum pe pacienţi să aibă un stil de viaţă sănătos, un regim echilibrat de mese, 3 mese principale şi 2 gustări, dar să acorde atenţie şi combinaţiilor alimentare.
Recomand consumul de măr copt (care contine pectină şi ajută la ameliorarea simptomelor diareice), orez, pâine prăjită şi iaurt degresat. Aceste alimente conţin minerale şi vitamine, carbohidraţi uşor de absorbit, care asigură organismului energia de care are nevoie în această perioadă. Totodată, pot contribui la normalizarea peristaltismului intestinal.
 
Citeşte continuarea pe CSID.