Home » D:News » ”Situaţie critică timp de trei zile” decretată la Roma, după ce poluarea a atins cote maxime

”Situaţie critică timp de trei zile” decretată la Roma, după ce poluarea a atins cote maxime

Publicat: 25.01.2018
”Situaţie critică timp de trei zile” decretată la Roma, după ce poluarea a atins cote maxime
La Roma poluarea este foarte mare. Conform previziunilor ARPA Lazio, calitatea aerului pentru următoarele trei zile va fi „critică“, cu riscul depăşirii valorilor limită pentru concentraţiile de poluanţi, fapt care va genera în consecinţă situaţii de risc pentru copii, femei însărcinate, persoane în vârstă, persoane cu boli de inimă şi în general persoane care sunt supuse unei expuneri prelungite la aer.

Din acest motiv consiliul comunal din Roma, printr-o decizie a Departamentului de Protecţie a Mediului, a emis un avertisment pentru cetăţeni, cerându-le „persoanelor cu risc să evite ca în următoarele 72 de ore să se expună pe termen lung la concentraţii mari de poluanţi“, scrie Rador.

În ceea ce-i priveşte pe locuitorii Romei, este necesar ”să pună în aplicare o serie de acţiuni voluntare de reducere a emisiilor, cu scopul de a contribui la prevenirea creşterii concentraţiilor de poluanţi din aer”. Primăria capitolină sugerează aşadar să se „opteze pentru folosirea transportului public, evitând pe cât posibil utilizarea unui autovehicul privat, să se prefere vehiculele electrice, hibride sau cele alimentate cu combustibili cu impact redus (cum ar fi metanul), să se conducă cu o viteză moderată şi să se oprească motorul atunci când este necesar, să se limiteze perioada de funcţionare a sistemelor de încălzire şi să se reducă temperatura maximă a aerului în birouri, iar în cazul în care este posibil, să se opteze pentru utilizarea bicicletei sau să se meargă pe jos.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase