Home » D:News » Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost realizat din zăpadă

Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost realizat din zăpadă

Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost realizat din zăpadă
Publicat: 24.01.2018
Un gălăţean pasionat de sculptura în zăpadă a realizat, marţi, ajutat de vecini, bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, pentru a marca Ziua Unirii Principatelor. În viitor, omul vrea să creeze busturile lui Vladimir Putin şi Donald Trump.
Petru Darie are 76 de ani şi înainte de a ieşi la pensie a fost tehnician la o fabrică de mobilă, iar prima sculptură în zăpadă a realizat-o în urmă cu aproape 40 de ani, informează Mediafax.
 
În fiecare iarnă el realizează cel puţin o statuie care întruchipează o personalitate, iar anul acesta a ales să realizeze bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
 
Gălăţeanul s-a apucat de treabă marţi dimineaţa şi, în câteva ore, a terminat statuia de gheaţă, fiind ajutat şi de câţiva vecini care au adunat zăpada din jurul blocului.
 
„Ne jucăm cu zăpadă. Suntem copii până murim, unii dintre noi. Adică ne schimbăm jucăriile. Este o pasiune foarte veche, în tinereţe am lucrat şi în lemn şi în pământ. Acum, iarna, stau cu orele afară şi modelez zăpada. Păcat că nu mai ninge atât de mult… Până acum l-am tot cioplit, l-am tot aranjat. Am zis să-l aduc la adevăr, cât de cât. Sper să nu nu fie prea cald, să reziste până mâine (miercuri fiind evenimente care marchează Unirea Principatelor– n.red.) şi să-l admire tot cartierul”, a explicat sculptorul amator, Petru Darie.
 
Bărbatul spune că face sculpturi în gheaţă pentru a-i învăţa istorie pe copiii din cartier şi pentru a transmite un mesaj politicienilor.
 
„Consider că un popor care are istorie este mai vertical, poate să spere la ceva. Ar tebui să ia pildă şi cei care sunt actuali la putere de la cei verticali. Din păcate nu prea avem personalităţi acum. Sau avem, dar nu ies, ce aşteaptă nu ştiu. Ei trebuie să iasă în faţă, nu toţi politrucii de partid”, a mai spus Petru Darie.
 
Anul trecut, Petru Darie a realizat bustul lui Mihai Eminescu şi o replică a sculpturii lui Constantin Brâncuşi, Cuminţenia Pământului. Următoarele sculpturi în zăpada pe care pensionarul vrea să le realizeze sunt busturile preşedinţilor Vladimir Putin şi Donald Trump.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase