Home » D:News » Avertismentul specialiştilor din industria aerospaţială privind prăbuşirea staţiei spaţiale chineze. ”Pentru siguranţa voastră, nu atingeţi deşeurile”

Avertismentul specialiştilor din industria aerospaţială privind prăbuşirea staţiei spaţiale chineze. ”Pentru siguranţa voastră, nu atingeţi deşeurile”

Avertismentul specialiştilor din industria aerospaţială privind prăbuşirea staţiei spaţiale chineze. ”Pentru siguranţa voastră, nu atingeţi deşeurile”
Publicat: 09.03.2018
Specialiştii din industria aerospaţială au publicat un avertisment privind prăbuşirea staţiei spaţiale chineze. Din 2016, Tiangong-1 este scăpată de sub control, iar cercetătorii susţin că va intra în atmosferă la începutul lunii aprilie.

Conform organizaţiei Aerospace Corporation din SUA, există şanse ca o mică parte din ”deşeuri” să reintre în contact cu Pământul. Independent notează că şansele ca o persoană să fie lovită de bucăţile din spaţia spaţială sunt extrem de mici. 

”În istoria zborului în spaţiu există doar o persoană care a fost lovită de un deşeu spaţial, iar aceasta nu a fost rănită grav,” au declarat membrii organizaţiei. Însă există şanse mult mai mari ca deşeurile din staţia spaţială chineză să conţină hidrazină, o substanţă extrem de toxică şi corozivă. ”Pentru siguranţa voastră, nu atingeţi deşeurile pe care le-aţi putea găsi pe pământ. De asemenea, şi inhalarea vaporilor pe care le emite trebuie evitată,” au declarat membrii Aerospace. 

Tiangong-1 a fost lansat în 2011 şi este descris ca fiind un ”potenţial simbol politic” al Chinei, parte a unui plan ambiţios chinez de a se delimita ca o superputere spaţială. Nava a fost utilizată atât pentru misiuni cu echipaj, cât şi pentru unele fără astronauţi la bord. Totodată, în 2012 a fost vizitată de prima femeie astronaut din China, Liu Yang. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase