Prima pagină D:News

Avertismentul specialiştilor din industria aerospaţială privind prăbuşirea staţiei spaţiale chineze. ''Pentru siguranţa voastră, nu atingeţi deşeurile''

Oana Bujor 03.09.2018 | ● Vizualizări: 1950
Foto arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Specialiştii din industria aerospaţială au publicat un avertisment privind prăbuşirea staţiei spaţiale chineze. Din 2016, Tiangong-1 este scăpată de sub control, iar cercetătorii susţin că va intra în atmosferă la începutul lunii aprilie.

Conform organizaţiei Aerospace Corporation din SUA, există şanse ca o mică parte din ''deşeuri'' să reintre în contact cu Pământul. Independent notează că şansele ca o persoană să fie lovită de bucăţile din spaţia spaţială sunt extrem de mici. 

''În istoria zborului în spaţiu există doar o persoană care a fost lovită de un deşeu spaţial, iar aceasta nu a fost rănită grav,'' au declarat membrii organizaţiei. Însă există şanse mult mai mari ca deşeurile din staţia spaţială chineză să conţină hidrazină, o substanţă extrem de toxică şi corozivă. ''Pentru siguranţa voastră, nu atingeţi deşeurile pe care le-aţi putea găsi pe pământ. De asemenea, şi inhalarea vaporilor pe care le emite trebuie evitată,'' au declarat membrii Aerospace. 

Tiangong-1 a fost lansat în 2011 şi este descris ca fiind un ''potenţial simbol politic'' al Chinei, parte a unui plan ambiţios chinez de a se delimita ca o superputere spaţială. Nava a fost utilizată atât pentru misiuni cu echipaj, cât şi pentru unele fără astronauţi la bord. Totodată, în 2012 a fost vizitată de prima femeie astronaut din China, Liu Yang. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: