Home » D:News » Zilele libere din 2018: Sărbătorile ce nu vor pica în weekend

Zilele libere din 2018: Sărbătorile ce nu vor pica în weekend

Descopera 03.14.2018
Zilele libere din 2018: Sărbătorile ce nu vor pica în weekend
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală nelucrătoare. În total, până la sfârşitul anului, românii vor mai avea 6 zile libere, în afară de zilele de Paşte şi de Crăciun, pentru că două sărbători cad în zile de weekend.
După ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală nelucrătoae, încă o zi se mai adaugă pe calendarul zilelor libere din acest an, informează Business Magazine.
 
În afară de Vinerea Mare, zile libere mai sunt 8 aprilie (duminică), reprezentând Paştele, dar şi luni, 9 aprilie, a doua zi de Paşte.
 
Ziua de 1 Mai cade, în acest an, într-o zi de marţi.
 
Următoarea zi de sărbătoare legală este 27 mai, care, practic, se pierde, pentru că va fi duminică, însă, a doua zi, 28 mai, este tot zi liberă. În aceste zile se sărbătoresc Rusaliile.
 
Românii vor avea o minivacanţă de 1 iunie, zi liberă, de asemena, care cade într-o zi de vineri. Adormirea Maicii Domnului, care este sărbătorită pe 15 august, va fi, în 2018, într-o zi de miercuri.
 
Sfântul Andrei, sărbătorit pe 30 noiembrie, va fi într-o vineri, iar a doua zi, sâmbătă, va fi 1 Decembrie, tot zi de sărbătoare legală.
 
De asemenea, prima şi a doua zi de Crăciun (25 şi 26 decembrie) vor cădea în zile de marţi şi miercuri.