Home » D:News » Un caz medical unic arată pericolele ardeilor iuţi: un bărbat a ajuns la spital după ce a consumat cel mai picant ardei iute din lume

Un caz medical unic arată pericolele ardeilor iuţi: un bărbat a ajuns la spital după ce a consumat cel mai picant ardei iute din lume

Un caz medical unic arată pericolele ardeilor iuţi: un bărbat a ajuns la spital după ce a consumat cel mai picant ardei iute din lume
Publicat: 12.04.2018
Un bărbat din Statele Unite a ajuns la urgenţe din cauza unor dureri severe de cap şi de asemenea, a ajuns într-un studiu de caz unic al istoriei medicale. Aceasta este prima instanţă de ischemie cerebrală (reducerea în dimensiune a vaselor de sânge ale creierului) cauzată de ardeiul iute.

Arterele îngustate pot duce la dureri severe ale capului şi sunt deseori asociate cu complicaţiile la naştere sau cu consumul de droguri, scrie Science News.

În timpul unui concurs de mâncat ardei iute, un bărbat a consumat Carolina Reaper, care este, conform Guinness World Records, cel mai iute ardei din lume. După un minut, a acuzat dureri de cap care au durat două zile, determinându-l în cele din urmă să meargă la doctor.

Testele iniţiale nu au reuşit să găsească nimic neobişnuit, dar o tomografie a scos la iveală că vasele de sânge din creier erau extrem de îngustate. După tratament, care a inclus hidratarea şi analgezice, durerile de cap s-au oprit. După cinci săptămâni, la tomografie s-a văzut că vasele de sânge au revenit la dimensiunea normală.

„Având în vedere simptomele imediate, este cel mai posibil ca ingredientul ardeiului iute, capsiacina, să fi fost responsabil pentru durere”, a afirmat Kulothungan Gunasekaran, specialist de la Henry Ford Hospital din Detroit. Capsiacina, iritant cunoscut, este folosit în spray-urile cu piper, dar în doze mai mici poate ameliora durerea.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sfaturi simple pentru a scăpa de durerile de cap

Care este diferenţa dintre durerea de cap şi migrena?

Această iluzie optică îţi poate da dureri de cap. Aspectul care i-a păcălit pe mulţi oameni

8 lucruri neaşteptate care ţi-ar putea cauza dureri de cap

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase