Home » D:News » În ce constă dieta Ornish, care ţine sub control diabetul şi bolile de inimă

În ce constă dieta Ornish, care ţine sub control diabetul şi bolile de inimă

În ce constă dieta Ornish, care ţine sub control diabetul şi bolile de inimă
Publicat: 14.05.2018
O dietă excelentă pentru slăbit, dar şi pentru tratarea a diferite situaţii legate de sănătate, dieta Ornish ajută şi la prevenirea sau ţinerea sub control a diabetului zaharat şi a bolilor de inimă, la scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului, la prevenirea şi tratarea cancerului de prostată sau de sân, inclusiv la inversarea îmbătrânirii celulare prin prelungirea telomerilor.

Te simţi mai bine, trăieşti mai mult şi pierzi în greutate

Dieta a fost numită astfel după numele celui care creat-o, Dean Ornish, profesor de medicină la Universitatea din California, San Francisco şi fondator al Institutului de Cercetări Medicale Preventive din Sausalito. Este un adevărat stil de viaţă, care are în vedere nu doar nutriţia, ci şi exerciţiile fizice, managementul stresului şi echilibrul emoţional. Acordând atenţie tuturor acestor planuri, vei putea să îţi atingi orice obiectiv, fie că este vorba de scăderea în greutate, de prevenirea ori chiar de tratarea bolilor cronice.

Dieta Ornish este mai bine cunoscută în special celor care au probleme cu inima, studiile dovedind că are un efect benefic asupra bolii, ajutând chiar la regresia simptomelor. Studiile controlate de profesorul Ornish au dovedit că bolile de inimă pot fi prevenite, iar în unele situaţii chiar regresează, fără medicamente sau intervenţii chirurgicale.

În ce constă dieta Ornish?

Dieta Ornish consideră că alimentele fac parte din cinci mari grupe, de la cele mai mai sănătoase (grupa unu) până la cele deloc sănătoase (grupa cinci). Vei mânca alimentele din grupele sănătoase, pe când cele nesănătoase vor fi limitate sau excluse.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase