Home » D:News » În Statele Unite a devenit obligatorie afişarea caloriilor în meniurile restaurantelor şi în magazine

În Statele Unite a devenit obligatorie afişarea caloriilor în meniurile restaurantelor şi în magazine

În Statele Unite a devenit obligatorie afişarea caloriilor în meniurile restaurantelor şi în magazine
Publicat: 10.05.2018
Începând de luni, restaurantele şi magazinele din Statele Unite sunt obligate să afişeze numărul de calorii conţinute în produsele alimentare şi în mâncărurile oferite clienţilor lor, în conformitate cu o lege adoptată sub administraţia Obama.
 Legea făcea parte din legislaţia privind sănătatea publică, cunoscută sub numele de „Obamacare”, care a fost adoptată în anul 2010. Aplicarea sa a fost amânată de mai multe ori, informează Rador.
 
„Începând de luni, 7 mai, consumatorii vor putea intra în orice lanţ de restaurante sau unităţi din ţară şi vor şti, dintr-o privire, câte calorii sunt în produsele alimentare oferite de restaurant”, a scris săptămâna trecută pe site-ul său Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite (FDA).
 
Studiile recente arată că afişarea lor în meniuri poate reduce între 30 şi 50 numărul mediu de calorii consumate la fiecare masă”, spune delegatul FDA Scott Gottlieb.
Afişarea caloriilor în restaurante este deja larg răspândită, dar de luni ea este extinsă şi obligatorie la nivel federal în toate lanţurile comerciale. Sunt vizate cinematografe şi distribuitoare automate de hrană, precum şi cafenele, parcuri de distracţii sau brutării
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase