Home » D:News » Operaţie minim invazivă pe creier cu ajutorul unui microscop performant

Operaţie minim invazivă pe creier cu ajutorul unui microscop performant

Operaţie minim invazivă pe creier cu ajutorul unui microscop performant
Publicat: 09.07.2018
Un pacient în vârstă de 66 de ani a fost operat cu succes pe creier de o echipă neurochirurgicală a unui spital privat, printr-o intervenţie minim-invazivă realizată cu microscopul operator de ultimă generaţie ZEISS KINEVO 900, intrat recent în dotarea Secţiei de Neurochirurgie a spitalului.
Intervenţia a durat 4 ore şi a avut un risc operator ridicat, pacientul suferind de o formă severă de tumoră cerebrală – tumoră cerebrală de fosă posterioară (în spatele craniului), extinsă până în sinusurile venoase ce drenează sângele din creier, a căror lezare putea determina hemoragie masivă şi decesul.
 
Tumorile localizate în fosa posterioară reprezintă aproximativ 60% din totalitatea tumorilor cerebrale. Aceste formaţiuni determină creşterea presiunii intracraniene, lucru care poate provoca leziuni grave ale structurilor nervoase vitale aflate în proximitate (centri nervoşi respiratori, centri cardio – circulatori, centri vegetativi). Pacientul prezenta simptome de cefalee, vertij accentuat (ameţeală) şi instabilitate în ortostatism (în poziţie verticală).
 
Continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase