Sute de evenimente vor avea loc în cadrul Bucharest Science Festival

08 09. 2018, 15:00
Bucharest Science Festival este prezentat drept cel mai important eveniment de promovare a ştiinţei din România. An de an, s-au alăturat manifestării, în calitate de invitaţi speciali, personalităţi marcante din străinătate, active în zona ştiinţei şi a promovării acesteia: David Hilmers, astronaut NASA, Gilles Boeuf, preşedintele Muzeului Naţional de Istorie Naturală din Paris, Ferdinand Habsburg, fondator şi director general al Da Vinci TV, scrie Mediafax.
 
Evenimentul debutează pe 26 septembrie, cu Salonul de ştiinţă al şcolilor, la Muzeul Naţional de Geologie. Între orele 10.00 şi 13.00, echipe de elevi aflate sub coordonarea profesorilor de ştiinţe prezintă experimente şi demonstraţii ce ilustrează teme din curricula şcolară.
 
Prima zi de festival include vizite ghidate la Muzeul de Geologie şi la Romaero (de la 12.30), concursuri şi ateliere la Bricks4Kidz şi pe platforma kidibot.ro.
 
Printre invitaţii din acest an se numără Paul McNamara, cercetător la ESA (European Space Agency), care şi-a concentrat munca de cercetare pe observarea undelor gravitaţionale din spaţiu (27 septembrie, de la ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cişmigiu), şi Steven Goldfarb, fizician australian care, în prezent, lucrează la Experimentul ATLAS în cadrul CERN. Acesta va vorbi despre materia întunecată, antimateria şi energia întunecată pe 28 septembrie, de la ora 19.00, la Promenada Mall.
 
Fondat în 2013, festivalul se desfăşoară anual, la sfârşit de septembrie şi include zeci de evenimente (expoziţii temporare, ateliere interactive, conferinţe, dezbateri, proiecţii de documentare etc.).
 
Manifestarea programează o serie de conferinţe, ateliere, expoziţii, programe pentru şcoli, programul complet fiind disponibil pe site-ul bucharestsciencefestival.ro.
 
Bucharest Science Festival este organizat de Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR).