Home » D:News » Beneficiile lăptişorului de matcă pentru organism

Beneficiile lăptişorului de matcă pentru organism

Publicat: 18.09.2018
Beneficiile lăptişorului de matcă pentru organism
Rezervor de vitamine, enzime, minerale, oligoelemente, aminoacizi, lăptişorul de matcă poate fi alegerea ideală pentru noi, acum, când toamna îşi face simţită prezenţa. Alimentul complet şi produsul apicol cu cel mai complex şi variat profil nutriţional, lăptişorul de matcă deţine aproape toate substanţele nutritive necesare organismului şi este singura sursă naturală de acid 10-HDA şi acetilcolină, nutrienţi esenţiali pentru corpul uman, dar imposibil de sintetizat de către acesta.
În stare pură, lăptişorul de matcă arată ca o cremă vâscoasă alb-gălbuie, cu aspect de lapte condensat, gust acrişor şi uşor astringent, cu miros caracteristic. Este singura hrană cu care regina stupului se hrăneşte toată viaţa şi care îi asigură 4-5 ani de trai sănătos, spre deosebire de restul albinelor lucrătoare, care au o viaţă de doar 45 de zile. Specialiştii de la Albeena cred că lăptişorul de matcă nu trebuie să lipsească din regimul nostru de viaţă.
 
“Recomand introducerea lăptişorului de matcă în alimentaţie, asta pentru calităţile nutritive deosebite pe care le are acest produs apicol, dar mai ales pentru propretăţile terapeutice. Am observat rezultate foarte bune la pacienţii care aveau carenţe alimentare, nivel scăzut de energie şi o stare generală proastă. Consumat în stare pură, lăptişorul îmbunătăţeşte sănătatea pe toate planurile”, spune nutriţionistul- dietetician Liana Conţiu pentru Ce se întâmplă, doctore?!
 
Printre cele mai importante efecte terapeutice ale lăptişorului de matcă se numără:
 
îmbunătăţeşte mecanismele proprii de apărare ale organismului;
-rol de neurotransmiţător, cu efecte vitalizante pentru creier;
-corectează dezechilibrele hormonale;
-reface celulele nervoase şi încetineşte procesele degenerative;
-previne formarea tumorilor canceroase;
-stimulează performanţele intelectuale;
-tonic-energizant general, combate oboseala fizică şi psihică;
-antioxidant şi antibiotic natural cu spectru larg;
 
Continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase