Prima pagină D:News

Trami, taifunul puternic, se apropie de sudul Japoniei, provocând anularea a sute de zboruri

Marinela Sarbu 09.29.2018 | ● Vizualizări: 151
Credit foto: NASA Worldview, Earth Observing System Data and Information System (EOSDIS)     + zoom
Galerie foto (1)

Un taifun puternic a adus ploi abundente şi vânturi puternice, apropiindu-se sâmbătă de sudul Japoniei, ceea ce a dus la anularea a sute de zboruri şi întreruperi de curent electric în mai multe oraşe, relatează Reuters.

Taifunul Trami, încadrat în categoria 2, reprezintă cea mai recentă furtună care ameninţă Japonia într-un an cu foarte multe probleme legate de vreme, incluzând căldura, ploile abundente şi alunecările de teren, scrie Mediafax.Insula Okinawa, situată la aproximativ 1000 km sud-vest de Tokio, a fost lovită de ploi abundente şi de maree cu o zi înainte de alegeri guvernamentale din prefectura Okinawan de duminică.

Vântul puternic a rupt copaci, a dărâmat un perete exterior dintr-o clădire şi a rănit nouă oameni în Okinawa. Trami a provocat şi întreruperi de energie în mai mult de 30 de oraşe, potrivit postului public de televiziune NHK.

NHK a mai anunţat că liniile aeriene au anulat mai mult de 380 de zboruri, în special cele care zboară în şi din Okinawa.

Trami a fost identificat la aproximativ 60 km nord de oraşul Naha, cu vânturi de până la 216 de kilometri pe oră (134 mph).

Furtuna se îndreaptă spre nord, de-a lungul Insulei Okinawa, după care urmează să se deplaseze pe insulele Kyushu şi insula principală Honshu duminică, o cale similară celei luate de taifunul Jebi la începutul lunii septembrie.

 

Tag-uri: taifun | japonia | zboruri | ploi

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI