Home » D:News » Avertismentul unui reputat cercetător: ”Colapsul civilizaţiei noastre este iminent”

Avertismentul unui reputat cercetător: ”Colapsul civilizaţiei noastre este iminent”

Avertismentul unui reputat cercetător: ”Colapsul civilizaţiei noastre este iminent”
Publicat: 05.12.2018
Soartea civilizaţiei stă în mâinile liderilor de astăzi, a avertizat Sir David Attenborough, reputat cercetător naturalist şi redactor ştiinţific.

În timpul unui discurs ţinut în cadrul Conferinţei privind Schimbările Climatice, organizată de Naţiunile Unite în Polonia, Attenborough a implorat delegaţii ţărilor prezente să ia măsuri cât mai este posibil.

„În prezent, suntem martori la un dezastru global produs de oameni. Acesta este cel mai mare pericol din ultimele sute de ani”, a declarat Attenborough, după cum titrează Science Alert.

„Dacă nu luăm măsuri, colapsul civilizaţiei noastre şi dispariţia unei mari părţi din lumea naturală sunt iminente”, a adăugat cercetătorul. În cadrul conferinţei, Attenborough a vorbit din poziţia de reprezentat al oamenilor ce nu au putut fi prezenţi la summit, dar de a căror acţiuni depinde soarta planetei.

Oamenii au fost încurajaţi să-şi exprime opinia pe reţelele de socializare cu ajutorul hashtag-ului #TakeYourSeat. În cadrul conferinţei, mesajele video ale cetăţenilor privind schimbările climatice au fost difuzate. Acestea vorbeau în mare parte despre teama pe care o resimt privind schimbările climatice, dar şi faptul că liderii mondiali trebuie să acţioneze cât mai rapid.

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Efectele dramatice ale schimbării climatice: furtunile vor deveni extrem de violente

Schimbările climatice globale ar putea declanşa un fenomen catastrofal

”Cei mai importanţi ani din istorie”. Omenirea nu mai are mult timp pentru reducerea efectelor schimbărilor climatice. Ce se întâmplă cu România

Constatare dramatică: Schimbările climatice au ajuns, în unele zone, la un punct fără întoarcere

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase