Home » D:News » Trei modalităţi simple prin care îţi poţi îmbunătăţi postura

Trei modalităţi simple prin care îţi poţi îmbunătăţi postura

Publicat: 04.01.2019
O postură corectă îţi poate îmbunătăţi sănătatea şi calitatea vieţii. Postura corectă se referă la o aşezare normală, dreaptă, a muşchilor şi ligamentelor.

„Postura corectă ne permite să respirăm şi să funcţionăm mai bine”, afirmă Karen DeChello, profesor din cadrul Universităţii Stony Brook, New York. „Curbarea împiedică diafragma să funcţioneze corect, extinderea cavităţii toracice şi a plămânilor. Acest lucru poate afecta capacitatea respiratorie chiar dacă nu există o afecţiune a organelor”, a adăugat DeChello.

În timp, capacitatea redusă a plămânilor provocată de cocoaşă poate duce la instalarea rapidă a oboselii. Acest lucru poate transforma activităţile zilnice, precum urcatul scărilor, într-o activitate extenunată. Există, de asemenea, şi un risc ce poate apărea la scurt timp. O postură greşită îţi poate schimba centrul de gravitaţie, astfel eşti mai predispus la caderi.

Îndreptarea coloanei poate fi un lucru extrem de dificil pentru persoanele cu anumite afecţiuni. De pildă, pentru persoanele ce suferă de stenoză, afecţiune în care spaţiul dintre vertebre se îngustează, îndreptarea coloanei poate fi extrem de dureroasă, scrie Washington Post.

Cocoaşa apare şi devine mai proeminentă odată cu vârsta, această deviaţie a coloanei afectează între 20-40% dintre adulţi. Tendinţa de a ne apleca în faţă, odată cu înaintarea în vârstă, este naturală. Însă întărirea musculaturii de bază poate ajuta la susţinerea coloanei şi menţinerea unei posturi bune care duce la o calitate a sănătăţii.

Dezvoltarea unei posturi bune necesită, însă, timp şi răbdare. Anumite exerciţii te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti postura şi să elimini durerile asociate, însă anterior ar trebui consultat şi un medic specialist.

Iată câteva exerciţii pentru alinierea coloanei:

Sursă-Unsplash/rawpixel

Realizate regulat, aceste exerciţii sunt excelente pentru construirea unei musculaturi de bază puternice, afirmă Kevin Weaver, profesor de terapii fizice din cadrul Universităţii din New York.

Stai cu spatele lipit de un perete

Apropie-te cu spatele de un perete şi împinge coloana şi capul către el cât de mult poţi. Scopul exerciţiului este să minimalizezi spaţiul dintre tine şi perete. Apoi înclină pelvisul pentru a-ţi lipi şi partea inferioară de perete. „Aceasta este postura cu care trebuie să mergi, să stai şi să faci orice”, a declarat Weaver.

Încearcă să stai pe burtă

Stai pe burtă din când în când, afirmă Weaver. „Este o metodă eficientă prin care îşi întinzi coloana”, a adăugat el. Specialistul a mai adăugat că ar trebui rulat un prosop şi amplasat sub frunte pentru a putea respira normal şi pentru a reduce durerea cervicală. În cazul în care ţi se pare dificil poţi ruga pe cineva să te ajute să te aşezi în poziţie şi să te ridici.

Apelează la abdomene

Abdomenele îmbunătăţesc capacitatea musculaturii de bază, dar dacă suferi de osteoporoză sau ai vreo vertebră fracturată, renunţă la acest exerciţiu. Aşază-te pe spate cu mâinile la ceafă. Expiră atunci când îţi ridici trunchiul, opreşte-te când ajungi într-o poziţe de şezut  şi apoi repetă cu pauze între seturi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce postură este cea corectă pentru statul la birou pentru a evita problemele de sănătate

O nouă explicaţie pentru postura bipedă a omului: este mai eficientă în luptă

5 posturi de Yoga care înlătură durerea nervului sciatic în 15 minute

Felul în care stai pe scaun îţi poate afecta starea de spirit

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase