Home » D:News » Un grup de medici au dezvăluit că James Bond suferă de alcoolism sever

Un grup de medici au dezvăluit că James Bond suferă de alcoolism sever

Un grup de medici au dezvăluit că James Bond suferă de alcoolism sever
Publicat: 17.12.2018
În urma unei analize minuţioase a celor 24 de filme din seria "James Bond", realizată de un grup de medici neozeelandezi, s-a fost descoperit că agentul 007 suferă de alcoolism cronic. Conform analizei, serviciile secrete britanice, MI6, ar trebui să îi ofere ajutor specializat, scrie The Telegraph.

„Există dovezi puternice şi consistente că James Bond suferă de alcoolism cronic, fiind la nivelul «sever» al spectrului acestei tulburări”, conform studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Otago, publicat în Medical Journal of Australia.

Pe tot parcursul celor 24 de filme din seria „James Bond”, agentul 007 a consumat 109 băuturi, în medie, 4,5 în fiecare peliculă, scrie Mediafax.

Cea mai mare cantitate de alcool consumată a fost stabilită în „Quantum of Solace: Partea lui de consolare”, film lansat în 2008. În peliculă personajul interpretat de Daniel Craig a consumat 24 de unităţi de alcool, cantitatea putând să îi fie fatală.

După cum arată studiul, consumul de alcool îl determină pe Bond să aibă un comportament „riscant”, precum implicarea în bătăi, şofatul cu viteză mare şi efortul fizic extrem.

Cercetătorii au analizat comportamentul lui James Bond pe baza criteriilor din cea de-a cincea ediţie a „The Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” (Manualul statistic şi de diagnosticare a tulburărilor mintale).

Conform portretului creat în filme, Bond se încadrează la cel puţin şase, posibil nouă criterii ale alcoolismul, fapt care se traduce printr-o tulburare „severă”.

De asemenea, cercetătorii critică şi angajatorul lui James Bond, MI6, pentru că ar trebui să dea dovadă de mai multă „responsabilitate”.

„Conducerea MI6 trebuie să redefinească îndatoririle lui Bond pentru a-i reduce nivelul de stres”, spun specialiştii.

Dacă Bond ar fi fost o persoană reală, el ar fi trebuit să fie sfătuit să caute ajutor specializat, inclusiv de către angajatorul său.

Filmul cu numărul 25 din franciza „James Bond”, regizat de cineastul american Cary Fukunaga, al cincilea şi ultimul în care va juca Daniel Craig, va fi lansat pe 8 noiembrie 2019.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase