Home » D:News » „Nu pot respira”. Ultimele cuvinte ale jurnalistului Jamal Khashoggi

„Nu pot respira”. Ultimele cuvinte ale jurnalistului Jamal Khashoggi

„Nu pot respira”. Ultimele cuvinte ale jurnalistului Jamal Khashoggi
Publicat: 11.12.2018
"Nu pot respira". Acestea au fost ultimele cuvinte rostite de Jamal Khashoggi, după ce a fost atacat de un grup de asasini saudiţi în consulatul din Istanbul, după cum arată surse implicate în ancheta privind uciderea jurnalistului Washington Post, relatează CNN.

Sursa a citat o transcriere tradusă a unei înregistrări audio din ultimele momente ale lui Khashoggi. Conform declaraţiilor, este clar că uciderea acestuia în 2 octombrie nu a fost o încercare eşuată de a-l convinge să se întoarcă în Arabia Saudită, ci executarea unui plan premeditat de a-l asasina, mai afirmă sursa.

Se pare că Khashoggi lupta împotriva unui grup de oameni hotărâţi să-l omoare.

„Nu pot respira”, a repetat de mai multe ori Khashoggi, înainte de a fi ucis, scrie Mediafax. .

În transcriere este notat că se auzeau mai multe sunete. De asemenea, s-ar auzi şi momentul în care corpul lui Khashoggi era dezmembrat cu ajutorul unui fierăstrău, în timp ce presupuşii făptaşi erau sfătuiţi să asculte muzică pentru a acoperi zgomotele.

Conform sursei, transcrierea sugerează că au fost făcute o serie de apeluri telefonice privind progresele operaţiunii. După cum afirmă oficialii turci apelurile au fost adresate unor persoane de rang înalt de la Riyad.

Unele dintre detaliile din transcriere văzute de sursa CNN au apărut în rapoartele anterioare ale conţinutului înregistrării. Dar acesta este cel mai amplu raport al transcrierii care a fost publicat până acum.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase