Home » D:News » Încasările enorme generate de o licitaţie pentru Frank Sinatra

Încasările enorme generate de o licitaţie pentru Frank Sinatra

Încasările enorme generate de o licitaţie pentru Frank Sinatra
Publicat: 11.12.2018
Obiecte ce au fost proprietatea artistului american legendar Frank Sinatra şi ultimei sale soţii, Barbara, au fost vândute pentru o sumă totală de 9,2 milioane de dolari, dublu faţă de cea estimată, la o licitaţie organizată de casa Sotheby's din New York, conform site-ului agenţiei Associated Press.
Licitaţia a inclus obiecte de artă, cărţi, recuzită şi alte articole personale, potrivit Mediafax.
 
Printre acestea s-au numărat nouă picturi realizate de starul american, estimate la 120.000 de dolari şi care au fost adjudecate pentru peste 850.000 de dolari.
 
De asemenea, inelul de logodnă, cu un diamant de 20 de carate, oferit Barbarei, într-un pahar de şampanie, de Frank Sinatra, a fost vândut pentru 1,7 milioane de dolari.
 
O parte din încasări va fi donată Barbara Sinatra Children’s Center din Rancho Mirage, California, o fundaţie care se ocupă de consilierea copiilor victime ale abuzurilor fizice, sexuale şi emoţionale.
 
Născut în 1915, Frank Sinatra a înregistrat primul său disc în 1939 şi a realizat apoi peste 1.400 de înregistrări muzicale, jucând în paralel în 58 de filme. Artistul american, a cărui voce sincopată era adorată de milioane de fani din lumea întreagă, este considerat unul dintre cei mai buni cântăreţi ai tuturor timpurilor şi a continuat să înregistreze muzică până în anul morţii sale, 1988. Printre hiturile sale se numără cântece celebre, precum „Strangers in the Night”, „My Way”, „New York, New York”, „Imaginations”, „The One I love”, „Fools Rush In”, „I’ll never Smile Again”, „I’ll Be Seeing You”.
 
Barbara Sinatra a fost a patra şi ultima soţie a lui Frank Sinatra şi a murit anul trecut, la vârsta de 90 de ani. Cei doi au fost căsătoriţi din 1976 până la moartea artistului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase