Home » D:News » Un fost diplomat din Canada a fost reţinut în China

Un fost diplomat din Canada a fost reţinut în China

Un fost diplomat din Canada a fost reţinut în China
Publicat: 12.12.2018
Potrivit organizaţiei în cadrul căreia acesta lucra, un fost diplomat canadian a fost reţinut China. Incidentul a avut loc în contextul crizei diplomatice dintre Ottawa şi Beijing după arestarea fiicei fondatorului Huawei, Meng Wanzhou, după cum arată agenţia de ştiri Reuters.

Angajatorul actual al fostului diplomat canadian Michael Kovrig, International Crisis Group, a declarat că speră ca acesta să fie eliberat cât mai grabni, scrie Mediafax.

„International Crisis Group are informaţii că Michael Kovrig, consilier senior pentru Asia de Nord-Est, a fost reţinut în China”, se arată într-un comunicat al organizaţiei non-guvernamentale.

„Facem tot ce este posibil pentru a obţine informaţii suplimentare privind situaţia lui Michael, cât şi eliberarea sa promptă”, a mai spus organizaţia.

Până în prezent, nu se cunoaşte motivul reţinerii sale. Autorităţile canadiene au refuzat să comenteze situaţia.

În urmă cu o săptămână, Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei şi director financiar al companiei, a fost arestată pe aeroportul din Vancouver, la cererea autorităţilor americane. Femeia este acuzată de fraude în legătură cu încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite împotriva Iranului.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase