Home » D:News » Sfaturi pentru a evita singurătatea de Sărbători

Sfaturi pentru a evita singurătatea de Sărbători

Sfaturi pentru a evita singurătatea de Sărbători
Publicat: 23.12.2018
Gabriella Bondoc, medic psihiatru şi psihoterapeut, vorbeşte despre cum putem evita singurătatea de Sărbători.

“Din păcate, urbanizarea a adus pe lângă multiple avantaje şi o nouă formă de singurătate, cea în care ne simţim singuri deşi suntem înconjuraţi de mii sau chiar zeci de mii de oameni”, explică medicul psihiatru pentru CSID. În zonele urbane, datorită tradiţiilor şi apartenenţei la comunitate, Sărbătorile nu sunt atât de dificile pentru cei singuri. În sate, sigur se găsesc nişte vecini sau rude îndepărtate care îl cheamă pe cel singur la masa de Crăciun sau îl implică la diferite acţiuni: de la tradiţii, la tăiatul porcului, colindat sau altele asemenea.

La oraş, lucrurile stau altfel. „Deşi singurătatea poate fi benefică de multe ori pentru odihnă şi relaxare, de cele mai multe ori perspectiva singurătăţii în preajma Crăciunului şi Sărbătorilor de iarnă în general, aduce cu sine tristeţe, dezamăgire şi chiar depresie”, a spus medicul psihiatru.

Specialistul a oferit câteva sfaturi practice pentru a evita singurătatea de Sărbători.

Nu vă izolaţi în casă

Este important să ieşiţi la concerte, la târgurile cu specific de Sărbători, să daţi curs invitaţiei colegilor sau vecinilor. Orice, numai să nu staţi în casă, izolaţi. „Petreceţi timp în afara casei, la Târguri de Crăciun, piscine, patinoare sau spectacole. Viaţa poate fi placută chiar dacă nu suntem înconjuraţi de oameni cunoscuţi”, recomandă medicul psihiatru.

Citiţi continuarea în CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase