Home » D:News » Primul contact cu extratereştrii, conform unui reputat astronom. ”Va fi şocant”

Primul contact cu extratereştrii, conform unui reputat astronom. ”Va fi şocant”

Primul contact cu extratereştrii, conform unui reputat astronom. ”Va fi şocant”
Publicat: 19.01.2019
Avi Loeb, şeful de la Harvard Astronomy Department, se ocupă de multă vreme de una dintre cele mai arzătoare întrebări ale omenirii: suntem singuri în Univers? A speculat că exploziile radio rapide pot fi mesaje de la extratereştri, a emis teorii cu privire la megastructurile extraterestre şi a sugerat că un obiect interstelar care a trecut prin Sistemul Solar poate fi o sondă ale unei inteligenţe extraterestre.

Acum, într-un nou interviu cu publicaţia germană Der Spiegel, Loeb a dezvăluit mai multe dintre gândurile sale despre vânătoarea de viaţă extraterestră şi ce ar însemna pentru omenire primul contact cu aceasta, scrie Futurism.

Dacă omenirea ar fi contactată de extratereştri, ar fi cu siguranţă una dintre cele mai importante evenimente, cu perspectiva că ar putea schimba evoluţia noastră. „Dacă te gândeşti la istoria omenirii, felul nostru de a fi a evoluat,  de la un singur individ, la familie, la trib, la ţară şi în final, la continente”, a declarat acesta pentru Der Spiegel. „Dacă am găsi alte fiinţe dincolo de Terra, ar fi cel mai important pas de până acum”, a adăugat Loeb.

Este aproape imposibil de ştiut cum va arăta primul contact, pentru că pot exista diferite tipuri de viaţă extraterestră.

„Nu pot spune cum va fi acest moment, dar va fi şocant, deoarece suntem influenţaţi de experienţele noastre. Ne imaginăm alte fiinţe care să fie similare cu noi. Dar poate sunt diferite în mod radical”, a precizat astronomul.

Atunci când a fost întrebat care este extraterestrul său fictiv, Loeb a ezitat: „Să fiu sincer, personal nu-mi plac filmele SF. Am o problemă atunci când acţiunea dintr-un film încalcă legile fizicii. În aceste cazuri, nu mă pot bucura de experienţă din punct de vedere estetic”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Declaraţia oficială a CIA despre OZN-urile văzute în SUA în anii 1950-1960

Cea mai bună metodă pentru descoperirea extratereştrilor: examinarea nivelului de poluare al planetelor

Am putea descoperi extratereştri mai devreme decât ne aşteptam. Declaraţia unui astronom american

Astronomii au detectat semnale misterioase venite din afara galaxiei noastre. Nu au nicio explicaţie

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase