Factorul esenţial al unei misiuni pe Marte care până acum a fost neglijat: este nevoie de un ”clovn”

20 02. 2019, 08:41

„Aceşti oameni au capacitatea de a aduce oamenii mai aproape unii de alţii, să stabilească legături atunci când apar tensiuni şi să crească moralul grupului”, a precizat Jeffrey Johnson, care lucrează cu NASA pentru a studia importanţa umorului în timpul misiunilor spaţiale de durată. „Când trăieşti cu alţii într-un spaţiu mic pe o lungă perioadă de timp, precum o misiune pe Marte, tensiunile pot apărea”, a adăugat cercetătorul.

Înainte de a-şi îndrepta atenţia spre astronauţi, Johnson a petrecut mai mulţi ani studiind alt grup izolat: echipajul din Antarctica, unde a observat importanţa „clovnilor” în crearea legăturilor sub condiţii tensionate, scrie Futurism.

„Aceste roluri sunt informale şi apar spontan într-un grup. Dar lucrul interesant este că dacă ai combinaţia potrivită, grupul se descurcă”, a mai spus Johnson.

Într-o misiune pe Marte, comunicaţiile cu Terra pot avea şi 20 de minute şi în călătoria de circa 8 luni se pot întâmpla multe. „Este vital să ai pe cineva care uneşte oamenii”, a conchis antropologul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Greşeala uriaşă ce a dus la eşecul unei misiuni importante pe planeta Marte

Există viaţă pe Marte? Unul dintre cercetătorii misiunii Viking susţine că viaţa pe Planeta Roşie a fost descoperită în urmă cu peste 40 de ani

Marte, atracţia principală pentru pământeni. Urmează încă patru misiuni pe suprafaţa şi pe orbita Planetei Roşii

InSight a finalizat o etapă importantă a misiunii de pe planeta Marte