Home » D:News » Beneficiile pentru sănătate ale mentei

Beneficiile pentru sănătate ale mentei

Beneficiile pentru sănătate ale mentei
Publicat: 21.04.2019
Menta este o plantă ierboasă aromatică folosită de mii de ani, nu doar pentru gustul sau mirosul pe care-l are, ci şi pentru beneficiile pentru sănătate. O regăsim tot mai des în jurul nostru, de la produse de îngrijire, până la alimente, băuturi, smoothie-uri şi cocktail-uri. Frunzele de mentă conţin numeroase uleiuri esenţiale, printre care se numără mentol, menton şi limonen şi, pentru că cel mai cunoscut şi consumat ceai este cel de mentă, acesta este folosit nu doar pentru gust, ci şi pentru beneficiile pentru sănătate.

Mentă: beneficii pentru sănătate

Planta ameliorează disconfortul de la nivelul stomacului şi are compuşi care ajută la relaxarea ţesuturilor tractului intestinal. În urma câtorva studii s-a demonstrat că, pe lângă alte ierburi, menta ajută la eliminarea durerilor de stomac ale copiilor, în timp ce alte studii arată că poate ajuta la eliminarea stărilor de greaţă şi vomă din urma chimioterapiei.

Aceasta tratează simptomele sindromului de intestin iritabil. Studiile arată că acele capsule de ulei de mentă pot ajuta la reducerea simptomelor care apar în urma sindromului de intestin iritabil: gaze, dureri de stomac, constipaţie şi diaree.

Menta te scapă de durerile de cap. Ingredientul activ pe care îl conţine menta este mentolul. Mici studii au arătat că aceasta are proprietăţi de reducere a migrenelor. De asemenea, aceasta reduce alte simptome precum sensibilitatea, stările de greaţă şi vomă, în timp ce alte studii au arătat că aplicarea uleiului de mentă pe frunte şi tâmple poate ajuta la eliminarea tensiunii de la nivelul capului.

Distruge germenii din cavitatea bucală. Pe lângă faptul că oferă o respiraţie proaspătă, menta are proprietăţi antibacteriene care ajută la eliminarea sursei mirosurilor neplăcute: germenii.

Citeşte continuarea pe CSÎD.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase