Home » D:News » Italienii ”rup pisica”! Sancţiuni dure pentru copiii nevaccinaţi

Italienii ”rup pisica”! Sancţiuni dure pentru copiii nevaccinaţi

Italienii ”rup pisica”! Sancţiuni dure pentru copiii nevaccinaţi
Publicat: 14.03.2019
Copiii cu vârste de până la şase ani nevaccinaţi riscă să fie opriţi să intre în creşe şi grădiniţe, în Italia, în contextul în care autorităţile au început aplicarea cu stricteţe a legii care prevede obligativitatea vaccinării copiilor cu vârsta de până la 16 ani, potrivit Mediafax.

Începând din 10 martie, părinţii copiilor cu vârste între 0 şi 16 ani care locuiesc în Italia trebuie să prezinte dovada că au fost vaccinaţi. Dacă documentaţia nu va fi trimisă, copiii cu vârste între 0 şi 6 ani riscă să nu mai fie primiţi la creşe şi grădiniţe, relatează cotidianul La Repubblica.

În cazul copiilor cu vârste între 7 şi 16 ani care nu sunt vaccinaţi, părinţii riscă amenzi cuprinse între 100 şi 500 de euro.

„Toată lumea a avut timp să se adapteze regulilor”, a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Giulia Grillo.

Potrivit datelor oficiale, în oraşul Bologna, spre exemplu, sunt peste 5.000 de copii care nu sunt vaccinaţi: 840 au vârste între 0 şi 6 ani, iar 4.200 între 7 şi 16 ani.

Conform legislaţiei din Italia, copiii trebuie vaccinaţi contra unei serii de boli, printre care se numără varicela, poliomielita, rujeola, rubeola sau parotidita epidemică.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase