Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Când este cel mai bine să faci vaccinul antigripal?

Când este cel mai bine să faci vaccinul antigripal?

Când este cel mai bine să faci vaccinul antigripal?
Publicat: 06.10.2018
Dr. Katherine Crocker, de la Mailman School of Public Health din SUA, a precizat când este cel mai bine de făcut acest vaccin, având în vedere recomandările şi studiile efectuate până atunci. Aceasta a precizat că, ideal, vaccinul trebuie administrat în octombrie.

Declaraţia specialistului se potriveşte cu recomandările CDC (Centers for Disease Control and Prevention), care precizează că vaccinul trebuie administrat până la sfârşitul lui octombrie, scrie Curiosity.

Totuşi, dacă uiţi, nu este o catastrofă. „Vaccinarea mai târzie poate fi în continuare benefică, iar vaccinările trebuie să fie oferite în tot sezonul rece, până în ianuarie sau chiar mai târziu”, precizează cei de la CDC.

Ideea este că gripa începe să se răspândească odată cu venirea sezonului rece, parţial pentru că virusul gripei are un strat protector care are nevoie de temperaturi mai mici pentru a rămâne intact. Ideal este să fii protejat de virus înaintea acestui eveniment şi durează circa două săptămâni  înainte ca organismul să îşi creeze proprii anticorpi.

Copiii între 6 luni şi 8 ani au nevoie de două doze la un interval de 4 săptămâni, astfel că pot începe vaccinarea mai devreme.

De asemenea, există şi potenţialul ca vaccinul să fie administrat prea curând pentru a avea efectele dorite. Un studiu al cercetătorilor americani, de la Kaiser Permanente Vaccine Study Center and Division of Research, publicat recent în revista Clinical Infectious Diseases, a arătat că posibilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de gripă a crescut cu circa 16% pentru fiecare lună după vaccinare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Eficienţă de 100% în timpul testării pe şoareci a unui vaccin împotriva cancerului

Medicina a intrat într-o nouă eră odată cu crearea unui vaccin anti-HIV sigur şi eficient

În sfârşit, există o speranţă pentru crearea unui vaccin împotriva sifilisului

Ne apropiem de un vaccin care va combate dependenţa de droguri

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase