Home » D:News » Misiunea istorică în spaţiu a două femei astronaut a fost anulată

Misiunea istorică în spaţiu a două femei astronaut a fost anulată

Misiunea istorică în spaţiu a două femei astronaut a fost anulată
Publicat: 27.03.2019
Prima ieşire în spaţiu exclusiv a două femei, ce urma să aibă loc vineri, 29 martie, a fost amânată dintr-un motiv neaşteptat, nu există două costume pe măsura celor două astronaute.
Anne C. McClain şi Christina H. Koch, cele două astronaute care trebuiau să iasă vineri în spaţiu într-o misiune de câteva ore, ar avea amândouă nevoie de câte un costum de mărime medie, însă doar unul este disponibil în prezent pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat luni NASA, citată de New York Times.

Misiunea de vineri rămâne, însă, neschimbată. Timp de şase ore, doi astronauţi se vor afla în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale pentru a instala baterii litiu-ion masive necesare pentru alimentarea laboratorului de cercetare. Christina Koch va ieşi în spaţiu împreună cu astronautul Nick Hague. Anne McClain, care a ieşit pentru prima dată în spaţiu săptămâna trecută, va rămâne în staţie.

Oficialii NASA au precizat că, după ajustarea dimensiunilor costumelor (care nu se va putea face până vineri), va avea loc în viitor o ieşire în spaţiu exclusiv feminină.
 
Astronauta Anne C. McClain, selectată de către NASA în 2013, se află la bordul ISS din decembrie 2018, fiind parte a echipajului expediţiilor 58/59. 
 
Christina Koch face parte tot din promoţia de astronauţi pregătiţi în 2013 de către NASA. Se află pe Staţia Spaţială Internaţională din 14 martie, fiind parte a expediţiilor 59 şi 60. 
 
Prima femeie care a ieşit în spaţiu a fost rusoaica Svetlana Savitkaia, într-o misiune care a durat 3 ore şi 35 de minute în 25 iulie 1984.

 

 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase