Home » Știință » Astronomii ar putea dezvolta mai uşor cancer în urma călătoriilor în spaţiu

Astronomii ar putea dezvolta mai uşor cancer în urma călătoriilor în spaţiu

Astronomii ar putea dezvolta mai uşor cancer în urma călătoriilor în spaţiu
Publicat: 05.02.2019
Misiunile în spaţiu de durată, precum călătoria spre Marte, ar putea deteriora sistemul imunitar al astronauţilor, arată un studiu recent.

Cercetătorii au analizat probele de sânge prelevate de la opt astronauţi ce au efectuat misiuni în spaţiu cu o durată de aproximativ şase luni, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Cercetătorii au descoperit un impact negativ semnificativ asupra „ucigaşului natural”, globulele albe ce distrug cancerul, scrie Space.

„Atunci când am comparat probele obţinute în timpul călătoriei în spaţiu cu cele anterioare zborului, am descoperit că funcţiile globulelor albe scad în timpul zborului în spaţiu”, a declarat autorul studiului Richard Simpson. Acest lucru ar putea reprezenta o problemă pentru astronauţi şi planificarea viitoarelor misiuni.

Cancerul reprezintă un risc major pentru astronauţi în timpul zborurilor îndelungate din cauza expunerii la radiaţii”, a declarat Simpson.

Globulele albe „sunt foarte importante şi în distrugerea celulelor cu infecţii virale”, a adăugat el. „Atunci când te afli pe Staţia Spaţială, mediul este foarte steril, aşadar nu te poţi îmbolnăvi, problema este reprezentată de virusurile care se află deja în corpul astronauţilor”, a afirmat Simpson.

Pe de altă parte, stresul poate reprezenta un alt factor important în descoperirea realizată de Simpson şi colegii săi. Astronomii aflaţi la primele misiuni în spaţiu prezentau o reducere mai mare a funcţiilor globulelor albe decât veteranii spaţiului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Foşti astronauţi NASA ai misiunii Apollo critică demersul de a trimite oameni pe Marte. ”Este un nonsens”

Studiile pe animale arată că astronauţii pot avea tulburări gastrointestinale în călătoriile lungi în spaţiu

De ce în Rusia se foloseşte denumirea de cosmonaut şi în Statele Unite ale Americii cea de astronaut?

Ce văd astronauţii de pe SSI? Un expert NASA explică imaginile superbe capturate din spaţiu (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase