Home » D:News » Oamenii de ştiinţă au stabilit culorile care fac un tablou mai scump

Oamenii de ştiinţă au stabilit culorile care fac un tablou mai scump

Oamenii de ştiinţă au stabilit culorile care fac un tablou mai scump
Publicat: 21.04.2019
O echipă de cercetători de la Universitatea Tilburg, din Olanda, afirmă că picturile în care predomină tonurile albastre se vând la licitaţie la un preţ cu 11% mai mare decât picturile în care predomină culori albe. De asemenea, tablourile realizate în tonuri de roşu se vând la licitaţie în medie cu 4% mai scump decât cele în nuanţe deschise.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au analizat datele legate de vânzarea tablourilor la licitaţiile organizate în diferite ţări ale lumii, în perioada 1994-2017, potrivit Rador.

În studiul publicat pe platforma electronică de cercetări socio-umanitare SSRN, oamenii de ştiinţă afirmă că şi art-dealerii sunt de aceeaşi părere, şi anume că tablourile în tonuri de roşu şi albastru se vând mai bine, comparativ cu celelalte. În plus, prezenţa oricărei alte culori în pictură nu influenţează costul acesteia. 

Următorul pas este să afle motivul pentru care culorile roşu şi albastru au acest efect asupra tablourilor.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase