Prima pagină D:News

Primul marinar orb din lume care a reuşit să traverseze Pacificul

Redactia Descopera.ro | 04.23.2019 | ● Vizualizări: 246
Primul marinar orb din lume care a reuşit să traverseze Pacificul. Scopul emoţionant al voiajului istoric | FOTO     marinar, japonez, calatorie, california, fukushima, tokyo, sua, japonia + zoom
Galerie foto (1)

Un marinar japonez orb a reuşit să traverseze Pacificul, devenind prima persoană din lume fără vedere care face acest lucru. Distanţa navigată de acesta este de aproximativ 14.000 de kilometri.

Mitsuhiro Iwamoto, în vârstă de 52 de ani, a fost ajutat pe tot parcursul voiajului său de un alt marinar, care îl îndruma, potrivit Mediafax.Japonezul a călătorit într-un yacht, începându-şi călătoria pe 24 februarie, din California, SUA. Sâmbătă, el a reuşit să ajungă în portul Fukushima, la nord de capitala Tokyo. Pe tot parcursul călătoriei, el a fost îndrumat de partenerul de drum, în timp ce ţinea cârma navei.

Prima lui încercare de a traversa Pacificul a fost în anul 2013, însă nu şi-a putut duce planul până capăt după ce o balenă a lovit ambarcaţiunea şi s-a scufundat. El a fost salvat de marina japoneză. Mediafax.

Omul susţine că îndeplinirea misiunii este ”un vis devenit realitate” şi că este ”cea mai fericită persoană de pe Pământ”.

Iwamoto şi-a pierdut vederea la vârsta de 16 ani.

Continuarea în Mediafax.

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI