Home » Istorie » A fost rezolvat misterul morţii aviatoarei Amelia Earhart? Un cercetător susţine că oasele descoperite pe o insulă din Pacific sunt ale femeii

A fost rezolvat misterul morţii aviatoarei Amelia Earhart? Un cercetător susţine că oasele descoperite pe o insulă din Pacific sunt ale femeii

Publicat: 09.03.2018
Misterul vechi de zeci de ani al dispariţiei pilotului Amelia Earhart a fost rezolvat în proporţie de 99%, susţine un cercetător de top. Femeia a dispărut în timp ce zbura deasupra Oceanului Pacific în timpul unei încercări de a zbura în jurul lumii în 1937.

Earhart, avionul şi pilotul secund Fred Noonan nu au fost găsiţi niciodată, iar misterul dispariţiei lor continuă să fascineze oamenii chiar şi în prezent. Conform Mail Online, specialistul Richard Jantz din cadrul Universităţii din Tennessee susţine că a reuşit să rezolve acest mister. El susţine că rămăşiţele descoperite în urmă cu zeci de ani pe o insulă din Pacific îi aparţin aviatoarei americane.

În 1940, oasele au fost descoperite pe insula Gardner, denumită în prezent Nikumaroro, la 643 de kilometri de prima oprire a lui Earhart. Acestea au fost apoi trimise pentru analize de dr. David Winn Hoodless care a realizat măsurători. Studiul de atunci a stabilit că oasele nu aparţin lui Earhart, ci unui bărbat. Ulterior, oasele s-au pierdut. În prezent, utilizând aceleaşi măsurători, dr. Jantz a comparat oasele cu dimensiunile probabile ale lui Earhart şi a ajuns la o concluzie remarcabilă. ”Acum pot spune că sunt sigur în proporţie de 99% că sunt ale ei,” afirmă el. 

”I-am putut măsura humerusul şi radiusul dintr-o fotografie în care exista şi un obiect scalabil. Apoi i-am putut afla lungimea tibiei pe care am obţinut-o prin măsurarea pantalonilor ei,” a declarat dr. Jantz. 

Atunci când analizele au comparat oasele din Nikumaroro cu cele ale altor 2.776 de persoane s-au descoperit doar 17 persoane cu dimensiuni mai asemănătoare cu ale lui Earhart şi doar două dintre ele erau femei.

Jantz a argumentat că tehnicile folosite în 1940 nu erau foarte performante şi că, dimpotrivă, măsurătorile făcute scheletului se potrivesc cu cele cunoscute ale Ameliei Earhart.

Earhart a fost prima femeie care a zburat singură deasupra Oceanului Atlantic şi prima femeie care a traversat Statele Unite ale Americii în timpul unui zbor fără oprire.

Aviatoarea a dispărut în 1937, deasupra Oceanului Pacific, în timp ce încerca să stabilească un record mondial, zburând în jurul lumii, deasupra ecuatorului.

Nimeni nu a mai aflat nimic despre ea, iar avionul nu a fost găsit. În anul 1991, în atolul izolat Nikumaroro din Oceanul Pacific a fost descoperită o bucată de aluminiu.

Sursa: Arhivele Naţionale din SUA

Anul trecut, a fost descoperită o fotografie într-un dosar „secret” din Arhiva naţională a SUA, care a alimentat speculaţiile că Earhart şi Noonan au fost ţinuţi prizonieri de japonezi în Insulele Marshall. De asemenea, s-a spus că guvernul american ştia despre acest lucru şi nu a făcut nimic să o salveze.

De cealaltă parte, autorităţile japoneze au spus că nu există înregistrări potrivit cărora Earhart ar fi fost prizoniera japonezilor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase