Prima pagină D:News

Dr. Mihaela Bilic, la Marius Tucă Show: Kg în plus nu sunt o boală

Gabriela Antoniu Lucia Ciocarlie 05.14.2019 | ● Vizualizări: 4441

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic recomandă maxim trei mese pe zi şi chiar să alegi două, între cele trei, în funcţie de cât eşti de matinal sau nu, precum şi renunţarea la fresh-uri pentru potolirea foamei deoarce ele sunt percepute ca o băutură şi nu ca o mâncare.

Mihaela Bilic a afirmat la emisiunea Marius Tucă Show că persoanele care au kilograme în plus nu trebuie să le trateze ca pe o boală, ci ca pe un depozit din care organismul îşi poate energie lua atunci când are nevoie.




“Kilogramele în plus eu nu le consider boală, însemnând că nu trebuie să ne comportăm ca nişte oameni bolnavi, din punct de vedere a relaţiei cu mâncare, tocmai că aici este capcana şi aici ne manipulează mintea noastră teribil, în momentul în care ai respectivele kilograme de grăsime trebuie să le vezi ca pe un depozit pe care organismul... ai fost foarte strângător şi acela este contul tău în bancă care plin, cont caloric, da, care trebuie consumat pentru că tu nu faci altceva decât să mănânci mai mult decât ai nevoie”, a spus medicul nutriţionist.

Mihaela Bilic a arătat că şi persoanele supraponderale pot consuma maxim trei mese pe zi sau pot adopta noul trend în alimentaţie, cu doar două mese zilnic.

"Deci acolo nu avem nicio grijă şi dacă eşti supraponderal, fără nicio problemă, trei mese pe zi înseamnă maximum trei mese pe zi pentru că mai nou, de mai bine de doi ani, în străinătate tot ce înseamnă managementul al greutăţii ţi se sugerează să alegi, dacă eşti o persoană matinală să fie micul dejun şi prânzul, culmea, deci masa de seară dispare... adică se restrânge la două mese sau dacă eşti o persoană mai puţin matinală îţi alegi prânzul şi cina”, a explicat medicul nutriţionist

Mihaela Bilic nu susţine consumarea fresh-urilor care nu păcălesc foamea, ci setea, deoarece creierul le percepe ca fiind apă şi nu aliment.

“Nu mi se pare un lucru bun şi o direcţie bună transformarea sau, mă rog, această modă a fresh-urilor, smoothie-urilor, centrifugatelor pentru că ele, atâta vreme cât noi le bem cu paiul dintr-un pahar, creierul nostru le consideră apă. Şi atunci, o supă-cremă, chiar dacă poate, ca şi consistenţă, este la fel ca un smoothie, în momentul în care o mănânci cu lingura, capul ăsta al nostru cât o fi el de bleg câteodată el zice că e mâncare. Când l-am băut dintr-un pahar cu paiul, s-a terminat, aia e apă”, a subliniat medicul nutriţionist.

Ea a mai spus că nici salatele nu sunt o soluţie, aşa cum se crede, deoarece uleiul adăugat îi creşte valoarea calorică, ele devenind practic o mâncare. “A început să-mi fie frică de salate pentru că văd oamenii din jur comandă foarte mult acest fel de mâncare care pare o chestie extrem de dietetică, nerealizând că dacă într-o salată pui respectivul dressing, ea în sine va deveni mai calorică decât un fel de mâncare. O lingură de ulei are 100 de calorii. Este enorm”, a avertizat Mihaela Bilic.

Aceasta nu este de acord ca masa de seară să fie exclusă, ci porţiile de mâncare să fie astfel gândite încât să rămână ceva şi pentru sfârşitul zilei. “Toată această solicitare pe care noi o impunem organismului, ea trebuie ca, la finalul zilei, să aibă din punct de vedere al dinamicii o chestiune de „îţi mulţumesc, acum iată a venit vremea ca unui cal pe care l-ai călărit o zi întreagă să-ţi dau o mână de ovăz şi să-ţi dau o găleată cu apă”. În momentul în care tu, la sfârşitul activităţii profesionale hotărăşti că din punct de vedere al siluetei sau nu ştiu ce alte idei ai, nu mai trebuie să ai masa de seară, animalul ancestral din noi rămâne extrem de descumpănit pentru că el nu înţelege, după ce o zi întreagă, exact ca maşina pe care ai folosit-o, este, ok, şi acum? Nici măcar o mângâiere din aia pe cap?”, a explicat medicul nutriţionist.

Mihaela Bilic a susţinut că toate aceste mituri despre mâncare, despre alimente, sunt rezultatul unor muşamalizări, totale sau parţiale, şi nu al studiilor reale . “Suntem un pic intoxicaţi sau dacă vreţi nu ştim tot adevărul complet pentru că, din păcate, dacă noi am fi ştiut în anii 70 şi ar fi fost date publicităţii studiile reale care s-au făcut şi n-ar fi fost muşamalizate, până la urmă lucrul ăsta mi se pare teribil pentru că de foarte multe ori prin ceea ce noi numim grijă pentru populaţie şi sănătate se ascund în spate nişte interese financiare teribile care, nu neapărat că îţi promovează un aliment care ar fi toxic, ci mai degrabă creează aceste curente opinie şi aceste semne de întrebare şi această anxietate, pentru că un om anxios este mult mai uşor de manipulat”, a conchis medicul nutriţionist.

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI